Döviz kurlarındaki artıştan sonra yaşanan akaryakıta gelen art arda zamlar her kesimi olduğu gibi esnafları da vurdu. Özellikle akaryakıt ve araç parçalarına gelen zamlar servisçilerin maliyetini kat kat artırdı. Zamlardan önce Milli Eğitim Müdürlüğü ile anlaşma yapan minibüsçüler, zamlarla beraber yükün altında kalkamaz oldu.
 
Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ali Demir, okul servisleriyle ilgili olarak Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, Milli Eğitim Bakanlığı, Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne başvuruda bulunduklarını ifade ederek, “Taşımalı eğitimdeki servisçi esnafımız, akaryakıta gelen son zamlardan dolayı mağduriyet yaşadı, bu mağduriyetin giderilmesi ve akaryakıta gelen ya da gelecek olan son zamların karşılanması talebimiz var” dedi.  Ezine Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yılmaz Konca da yaptığı paylaşımda Akaryakıt ve yedek parça fiyatlarının yüksekliği, vergi ödemeleri, sosyal güvenlik ve zorunlu trafik sigorta primleri eklenince esnafımız sırtındaki yük artıyor. Şoför esnafımızın rahat nefes alması için devletimizden destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
 
 
“TAŞIMALI ESNAF MAĞDUR OLDU”
 
Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ali Demir, akaryakıta gelen son zamların ardından taşımalı eğitimdeki servisçi esnafının zor durumda düştüğünü aktardı.
Bunun üzerine esnafın mağduriyetinin giderilmesi adına girişimlerde bulunduklarını belirten Demir, ilgili kurumlarla görüşmeler yaptıklarını ifade ederek, “Esnafımız, taşımalı eğitim ihalesini aldığında mazot fiyatları 7,47 TL civarında iken, bugün mazot fiyatlarına gelen son zamlar ile 9,97.TL olmuştur. Akaryakıta % 35 civarında zam gelmiştir. Taşımalı eğitimdeki servisçi esnafımızın, akaryakıta gelen son zamlardan dolayı mağduriyet yaşadığı, bu mağduriyetin giderilmesi ve akaryakıta gelen ya da gelecek olan son zamların karşılanması için; Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, Milli Eğitim Bakanlığı, Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne ve Milli Eğitim Bakanlığına girişimlerde bulunduk. Federasyonumuzun da bu konu ile ilgili çalışmaları vardır” dedi.
 
“DEVLETİMİZDEN DESTEK BEKLİYORUZ”
 
Ezine Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yılmaz Konca da yaptığı paylaşımda, “Son bir ayda toplamda motorine gelen zam 2.35 kuruştur. Şoför esnafımızın bu zamlarla birlikte ayakta durması geçimini sürdürmesi mümkün değildir. Ulaşım esnafımızın ticari akaryakıt uygulamasına geçirilmesini ve akaryakıtta KDV’nin kaldırılmasını devletimizden talep ediyoruz. Akaryakıt ve yedek parça fiyatlarının yüksekliği, vergi ödemeleri, sosyal güvenlik ve zorunlu trafik sigorta primleri eklenince esnafımız sırtındaki yük artıyor. Şoför esnafımızın rahat nefes alması için devletimizden destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Dilek Akşen