Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100. Yılı Çanakkale’de Bando Konseri İle Kutlandı. Çanakkale Boğaz Komutanlığı Bandosu’nun konserini çok sayıda kişi izledi.
 
Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün "Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır" emrini verdiği, Kurtuluş Savaşı için dönüm noktası olan Sakarya Meydan Muharebesi 100 etkinlikleri yurt genelinde olduğu gibi Çanakkale’de de kutlandı. 22 gün süren yoğun çatışmaların ardından zaferle sonuçlanan Sakarya Meydan Muharebesi, "Türk'ün zaferi" olarak tarihe geçti. Bu savaşta Türk tarihinde birçok şeyi de beraberinde getirdi. Yunan ordusunun bastırdığı tarihlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi Mustafa Kemal Atatürk’e Başkomutanlık ünvanını vererek orduyu Atatürk’ün yetkisine bıraktı.  22 gün süren çatışmalarda Mustafa Kemal Atatürk’ün  tarihe geçen şu sözleri kullandı “Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanı ile ıslanmadıkça terk olunamaz" dedi.  Tarihi emrin ardından Türkler Yunan ordusuna karşı taarruza geçti ve 22 gün süren savaşı Türk Ordusu kazandı.
Türk Harp tarihinin önemli dönüm noktalarından biri olan ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunda önemli bir yeri olan Sakarya Meydan Muharebesinin 100. Yıldönümü dolayısı ile Yurt genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.  Bu kapsamda Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığı Bandosu da bir konser verdi.  17 Burda AVM’ Sahnesinde gerçekleştirilen konserde  Solist Levent Olgun  türküleri ve marşları seslendirdi.  Soğuk havada vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği konserde Mustafa Kemal Atatürk’ün sevilen şarkıları da seslendirildi.  Birbirinden güzel türkülerin yer aldığı konserde seslendirilen eserler, soğuk havada konseri dinlemeye gelen vatandaşların yüreğini ısıttı. Vatandaşlar konserin başında sonuna kadar yerinden ayrılmadı.
 
Mine Yel