Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana'da gençlerle bir araya geldi. Çanakkale’den programa katılan bir öğrenci ile kısa bir sohbet gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13 Kasım’da Çanakkale’ye geleceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana ziyareti sonrası 81 ilden üniversite kazanan öğrencilerle Gençlerle Buluşma Programı'nda bir araya geldi. Çanakkale’den programa katılan bir öğrenci ile kısa bir sohbet gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13 Kasım’da Çanakkale’ye gelerek, gençlerle buluşacağını duyurdu.

Çanakkale'den geldiğini söyleyen gence 1915 Çanakkale Köprüsü'nü soran Erdoğan “Tam bir kolye. 13 Kasım’da Çanakkale’de bu programı yapacağız. Bizi örnek köprümüzle çok anacaklar. O köprü dünyada bir örnek. Bu örnek köprümüzle bizi çok anacaklar. Aynen Amerika'da New York'ta BM'nin tam karşısında Türkevi'ni yaptık. BM binasından daha yüksek. Açılışını birkaç hafta önce yaptık. Amerika'nın göbeğinde böyle bir binayı inşa ediyorsunuz. Bu Türkiye'nin medarıiftiharıdır. 18 Mart Çanakkale Köprümüz bizim için ayrı bir iftihar meselesi” dedi.

Dilek Akşen