Yağışlı havanın etkisi altına giren Çanakkale’de gece yağmur aniden bastırdı. Gök gürültüsü ile başlayan yağmur şiddetini artırırken, gün içinde belli saatlerde devam etti.
 
Meteoroloji Müdürlüğü’nden gelen son uyarılara göre Çanakkale hafta boyu yağışlı haftanın etkisinde kalacak. Gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli olması beklenirken, vatandaşlar ani sel, su baskını, yıldırım, hortum oluşma riski ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması noktasında uyarıldı.

Çanakkale 11 Ekim Salı gününden itibaren yağışlı havanın etkisine girdi.  Sabah saatlerinde başlayan yağmur, gün boyu, zaman zaman şiddetini artırarak, aralıklarla devam etti.

Boğazı sis kaplarken, mesai başlangıç saatlerine denk gelen yağmur vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Meteoroloji'den gelen son uyarıya göre,   hafta başından itibaren, Çanakkale’nin güneyinde Ezine, Ayvacık, Bayramiç, Yenice, Çan başta olmak üzere, beklenen gök gürültülü sağanak yağışlar kuvvetli olabilir.

Yetkililer, ani sel, su baskını, yıldırım, hortum oluşma riski ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini dile getirdi.
 
Yağışlar hafta boyu aralıklar ile devam edecek.

Bünyamin Nami Tonka