TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım programı öğrencisi Yağmur Bektaş, ‘Dijital Kampanya’ kategorisinde ‘Bir Avuç Mama’ isimli projesiyle üçüncülük ödülü kazandı.
 
Yağmur Bektaş’a ödül getiren ‘Bir Avuç Mama’ projesi; Öğr. Gör. Seçil Düztepe'nin yürüttüğü Halkla İlişkiler Örnek Olaylar ve Uygulamalar ile Öğr. Gör. Onur Bayram'ın yürüttüğü Araştırma Projesi dersi kapsamında sosyal sorumluluk projesi ve halkla ilişkiler kampanyası olarak hazırlandı. Covid19 salgını nedeniyle derslerin uzaktan eğitim ile devam ettiği 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı içinde hazırlanan ‘Bir Avuç Mama’ projesi, dönem sonu öncesinde de Tekirdağ’ın Çorlu İlçesinde Çorlu Doğa ve Hayvanseverler Derneği işbirliği ve Çorlu Radyo Gündem sponsorluğunda uygulamaya geçirildi. Hem anaokulu düzeyindeki çocukların hayvan sevgisine karşı bilinçlenmesi hem sokak hayvanlarının bakım ve tedavileri için kaynak sağlanması hem de sokak hayvanlarının doyurulmasını hedefleyen projeyle, ‘Dijital Kampanya’ kategorisinde yarışmaya katılan Bektaş, üçüncülük ödülünü kazandı.
 
121 üniversiteden 1300'ü aşkın eserin katıldığı yarışmada Yağmur Bektaş ödülünü, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, TRT Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Serdar Karagöz ile alanında uzman isimlerin yer aldığı ödül töreninde aldı.
 
Haber Merkezi
 


Kaynak: Haber Merkezi