Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi yemekhane ücretine pandeminin ardından büyük zam geldi. Öğrenciler için 3,25 TL olan yemek ücreti yeni dönemde 5 TL oldu.

Okulların açılmasına az bir zaman kaldı. Türkiye genelinde ekonomideki sıkıntılar ise her kaleme yansıyor. Bununla birlikte yemek fiyatları da her geçen gün yükseliyor. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) de artan maliyetler sonrasında tek kişilik yemek ücretini yükseltti.

Her şeye olduğu gibi üniversitenin yemekhanesine de zam geldi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi  2021-2022 eğitim ve öğretim yılına zamlı başladı. 2020 yılından beri 3,25 TL olan yemekhane yemek birim fiyatlarına zam yapıldı. Artan rakamlar karşısında üniversite yönetimi 4 Ekim’de aldığı karar ile 3,25 TL olarak ödenen yemekhane fiyatını 5 TL’ye yükseltti. Alınan ikinci yemek ücreti ise 17.25TL olarak belirlendi.
20 adet yemekhanesi olan ÇOMÜ’nün yemekhanesi pandemi nedeniyle uzaktan eğitime geçildiği için hizmet vermiyordu. Öğrencilerin yeni eğitim ve öğretim yılına yüz yüze olarak başlaması ile yemekhaneler açıldı. Artan maliyetler nedeniyle zam ücretler için öğrenciler 5 TL öderken akademik personeller ise 13 TL ödeyecek. Üniversitede çalışan İdari personellerin yemek ücreti ise 10 TL olarak belirlendi. Geri kalan tüm kesimler ise  yemekhaneye 17,25 TL ödeyecek.

ÇOMÜ YEMEKHANELERİ HİZMETE BAŞLAYACAK
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, ‘’Üniversitemiz öğrenci ve personeli için yemek hizmeti 04.10.2021tarihi itibariyle tüm Yemekhanelerde başlayacaktır. Yemekhanelerimizden faydalanmak isteyen öğrenci ve personel; COMÜ-Kart bakiye yüklemesini COMÜ-Kiosk cihazlar ile yapabileceklerdir. Bu cihazlar; ÖSEM' de 2, ilahiyat Fakültesinde 1,Teknik Bilimler MYO'da 1, Eğitim Fakültesinde 1 ve Biga-Ağaköy Yemekhanesinde 1 adet bulunmakla birlikte hafta sonu dâhil her gün 10.00-23.59 saatleri arasında hizmete sunulmuştur. Diğer ilçelerde bulunan meslek yüksekokulları yemekhanelerinde ise COMÜ-Kart Dolum Merkezlerinde yükleme yapılabilmektedir. Üniversitemiz bünyesinde toplam 20 adet yemekhane mevcut olup ayrıntılı bilgileri https://sks.comu.edu.tr/beslenme-sube/yemekhaneler-r11.html adresinde bulunabilir’’ denildi.

Mine Yel