Gelibolu Gazi Süleyman Paşa Cami (Büyük Cami) imamı Mehmet Mutlu’nun sosyal medyada, Necmettin Erbakan’ın sözlerini içeren paylaşımın altına yaptığı “Mustafa Kemal’in itleri öyle düşünüyor” yorumu büyük tepki çekti.

Sosyal medyada kınamalar ardı ardına gelirken,  CHP Gelibolu İlçe Başkanlığı, Eğitim-İş Çanakkale Şube Yönetim Kurulu, imam Mutlu hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu. Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP VE MHP İL Başkanları da duruma tepki gösterdi.

Çanakkale Gelibolu Gazi Süleyman Paşa Cami (Büyük Cami) imamı Mehmet Mutlu’nun sosyal medyada, Necmettin Erbakan’ın sözlerini içeren paylaşımın altına yaptığı “Mustafa Kemal’in itleri öyle düşünüyor” yorumu büyük tepki çekti.

CHP Gelibolu İlçe Başkanlığı, Eğitim-İş Çanakkale Şube Yönetim Kurulu, imam Mutlu hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu.

“YA CAHİLSİN YA HAİN”
CHP Milletvekili Erkek, “Cumhuriyetimizin önsözünün yazıldığı Çanakkale’de çalışan imam bu toprakların nasıl vatan olduğunu anlamamış ve Mustafa Kemal Atatürk'ün tarihi önemini kavrayamadan hakaret ediyorsa ya cahildir ya da hain. Gelibolu İlçe Başkanlığımız girişimde bulunacak. Takipçisiyiz” dedi.

“CEHALET BU KADAR OLUR”
CHP Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ural da bir açıklama yaparak, “Gelibolu İlçemizde kendini bilmez bir imam Mustafa Kemal Atatürk ve sevenlerine densiz bir ithamda bulunmuştur. Cehaletin bu kadarı olmaz, sen kim oluyorsun da önderimiz, Cumhuriyeti kuran, ülkeyi muasır medeniyetlerle tanıştıran, cahillikten arındıran elinde her türlü yetki olmasına rağmen laik demokratik bir yönetim anlayışını öngören M.Kemal Atatürk’ü önder olarak gören,  seven, yolunda yürüyen halka bu söylemde bulunabiliyorsun. Bu söylemin cezasız kalmayacak, kalamaz Gelibolu İlçe Örgütümüz geniş bir katılımla, savcılığa suç duyurusunda bulunacak ve bu kendini bilmez, cahil din görevlisinin görevden alınmasını, cezalandırılmasını devlet görevlilerinden talep edecek. M.Kemal Atatürk sevdalıları, yolunda yürüyenler sakin olmasını bilirler, sakin olacağız ama bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızda bilinmeli ve bu densiz cahile gerekli cezası verilmelidir. Görelim bakalım, sıkıştığında M.Kemal Atatürk’e sahip çıktıklarını söyleyenler şimdi ne yapacak. Kendilerini göreve davet ediyorum”  dedi.

“ŞAHSIN BU SAÇMALIĞI KARŞILIKSIZ KALMAMALI”
Bir tepki de MHP Çanakkale İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım geldi. MHP’li Başkan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Gelibolu’da görevli bir imamının siyasi bir konu üzerine çirkin yorumu düşündürücüdür. Türkiye Cumhuriyeti’mizin banisi Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ü siyaset konusu yapması hiç hoş değildir. Başkomutan Atatürk üzerinden, örtülü olarak ulu önderi de konuya katarak, birilerine hakaret etmesi de ayrıca hezeyandır. Gazi M. Kemal Atatürk ülkemizin kurucusu, tartışmasız önderidir. Görevli imamın siyasi konuya böyle fütursuzca yaklaşması çok gereksiz ve manidardır. Siyaset yapmak görevi de değildir. Şahsın bu saçmalığının karşılıksız kalmaması ve ilgili kurumunca gereğinin gecikmeden yapılması da temennimizdir” dedi.

“KAHROLSUN GERİCİLİK, YAŞASIN CUMHURİYET”
Eğitim-İş Çanakkale Şube Yönetim Kurulu, yaptığı açıklamada, “Çanakkale Gelibolu Gazi Süleyman Paşa Camii (Büyük Cami) imamı Mehmet Mutlu’nun sosyal medyada bir paylaşımın altına yaptığı yorumda kullandığı ‘Mustafa Kemal’in itleri’ ifadesi kentte infial yaratmıştır. İmam Mehmet Mutlu’nun Atatürk’ü ve Atatürk’ün ideallerinin ve siyasi fikirlerinin takipçilerini kast ederek yaptığı bu hakaret bütünüyle cumhuriyetimize ve onun tüm ilerici değerlerine açık bir saldırıdır. Gelibolu ilçesi ve üzerinde yaşadığımız tüm bu topraklar Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliği yaptığı halk hareketiyle kurtarılmıştır ve söz konusu hakaretin sahibi imam Mehmet Mutlu da bilmelidir ki; kendisi de bu mücadelenin bıraktığı miras sayesinde şuan görev yaptığı ilçede yaşamını sürdürebilmektedir. Söz konusu hakaret Mustafa Kemal Atatürk’ün siyasi takipçilerine yönelik yapılmış olsa da aslında Atatürk’ün şahsına ve onun önderliğinde kurulan cumhuriyete yönelik bir hakaret olduğu açıktır. Güncel siyasette bu gibi hakaretler sıkça karşımıza çıksa da Ayasofya İmamı Mehmet Boynukalın’ın görevden alınması örneğinde de gördüğümüz üzere hükümet dahi Atatürk ve cumhuriyet düşmanlığının arkasında duramamaktadır. Bu ülkede cumhuriyete ve onun ilerici değerlerine saldırmaya kalkışan herkes halkımızın cumhuriyete bağlılığı karşısında yenilmeye mahkumdur. Gelibolu’da görev yapan cumhuriyet düşmanı imama da bu vesileyle bu gerçeği hatırlatmak isteriz. Bizler Eğitim İş olarak Atatürk’e ve cumhuriyetimize yönelik tüm saldırıların karşısında olmaya devam edecek ve kentimizden ülke gündemine kadar yayılan bu utanç verici hakarete karşı yarın suç duyurusunda bulunacağız. Kahrolsun gericilik, yaşasın Cumhuriyet!” ifadelerine yer verdi.
 
“BU MİLLETİN EKMEĞİNİ YİYEN MEMURU KINIYORUZ”
Ülkü Ocakları Gelibolu İlçe Başkanı Yasin Şahin de bir kınama yayınlayarak, imam Mutlu’yu kınadı ve  "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret edenlerin profillerine bir bakmak gerek. Kaldı ki Türk ve Müslüman olduğunu iddia eden hiç kimse Atatürk'e hakaret edemez etmemeli neden mi? Basit birkaç örnek; Mehmet Akif Ersoy'un "Bülbül" şiiri şöyle biter; "Dolaşsın sonra, İslâm'ın harem-gâhında nâ-mahrem... Benim hakkım, sus ey bülbül, senin hakkın değil mâtem!" Akif bu satırları Yunan tarafından işgalin Bursa'ya kadar gelmesi üzerine yazmıştı. Yunan işgalinde Osman Gazi'nin Türbesi Yunan işgal generallerinin hatıra ve intikam fotoğrafı çektirmek için uğrak yeriydi. Kurtuluş savaşı Türklüğün ölüm kalım savaşı olduğu kadar aynı zamanda namusunu kurtarma mücadelesi idi. Namusunun ne olduğunu bilmeyenler bir milletin İstiklal ve iffetini İngiliz'e, Yunan'a peşkeş çekeni atası olarak kabul ederken düşmanı def eden tarihini, şerefini, namusunu, İstiklal ve istikbalini kurtaran insana elbette iftira atar ve hakaret eder. Ülkücü Türk Gençliği olarak Ata’mızın emrinde ve izinde olduğumuzu kesin bir kararlılık içerisinde bir kez daha ifade ediyoruz.  Son günlerde ülkemizin Kurucu Lideri Büyük Türk Milliyetçisi, ülkemizin Kurucu Lideri, Önderi, fikirlerimizin, ideallerimizin ilham kaynağı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret etmek alışkanlık haline geldi. Gelibolu yarım adasında tarih yazan Atatürk’e bu topraklarda yaşayan bu milletin ekmeğini yiyen bir memurun bu davranışı sergilemesini şiddetle kınıyoruz. Gereğinin yapılmasını diliyor gerekli mercileri ivedi bir şekilde göreve davet ediyoruz.” İfadelerine yer verdi.
 
Dilek Akşen