Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin açılmasına günler kala Araştırma Hastanesi ve 18 Mart İÇDAŞ Ulu Camii arasında kalan yolun bakım ve onarım çalışmasına başlandı. Bir buçuk yıldır boş olan okulda öğrenciler gelirken çalışmaya başlanması dikkat çekti.

Pandemi nedeniyle geçtiğimiz yılın Mart ayında okullarının online eğitime geçmesiyle kentten ayrılan üniversiteliler YÖK’ün yüz yüze eğitim kararıyla yeni dönemde okullarına dönecekler. 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında salgının gelişme seyri ve ilgili kurum ve kuruluşların uyarıları da dikkate alınarak üniversitelerde örgün eğitimin yüz yüze başlamasına karar alındı. Üniversite tercihlerinin 5 Ağustos'ta başlaması ile beraber milyonlarca adayı tercih heyecanı sardı. Koronavirüs pozitif vakaların ve buna bağlı ölümlerin devam etmesiyle 1,5 yıldır online eğitim yapan okulların yüz yüze kararı bu yıl pek çok öğrencinin sevinci oldu.  5 Ağustos tarihinde başlayan YKS tercihleri 20 Ağustos tarihinde sona erdi. ÇOMÜ de tercih sonuçlarının açıklanmasından önce genel kontenjanını açıkladı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ)’nün açıkladığı rakamlara göre tüm bölümler dahil olmak üzere bu yıl üniversiteye 10 bin 692 kişi kontenjan ayrıldığı açıklandı. Tercihlerin açıklanmasının ardından bu yıl 8 bin 246 kişinin ÇOMÜ’yü tercih listesine aldığı belirtildi. Tercih Listesine ÇOMÜ’yü yazarak kayıt yaptıran öğrenci sayısı ise 7 bin 526 oldu. ÇOMÜ açıkladığı kontenjanın tamamını dolduramazken yaklaşık 2 bin kişilik ek kayıt kontenjanı açacağını belirtti.

ÇALIŞMALARA BAŞLANDI
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesini bu yıl 8 bin 246 öğrenci tercih ederken 7 bin 526 öğrenci ise kesin kayıt yaptırdı. Bir buçuk yılın ardından öğrenciler yeniden 11 Ekim’de okula gelecekler. Fakat Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, bugün bir duyuru yayınlayarak, ÇOMÜ Araştırma Hastanesi ve 18 Mart İÇDAŞ Ulu Camii arasında kalan yolun bakım ve onarım çalışmasına başladıklarını bildirdi. Yapılan bu çalışma ile akıllara okullar kapalı iken neden yapılmadığı geldi.

Çalışmanın 6 ay süreceğinin bildirildiği duyuruda, "Üniversitemiz Terzioğlu Yerleşkesi anayol güzergahında (ÇOMÜ Hastane ile Camii arasındaki bölüm) zemin hareketlerinden kaynaklı meydana gelen deformasyonların önlenmesi için yeni bir yol projesine başlanmıştır. 6 ay sürecek bu çalışma sonucunda daha geniş ve güvenli bir yola kavuşulacaktır. Ayrıca, yol yapım çalışmasının bitimiyle birlikte yerleşkemiz bitki örtüsüne uygun şekilde ağaçlandırılıp alanımız, yeşiline tekrar kavuşacaktır" ifadelerine yer verildi.

Öte yandan ÇOMÜ'den gelen açıklamada, öğrenci giriş ve çıkışlarına çalışmaların engel olmayacağı da dile getirildi. Yapılan çalışmalar öğrencilerin giriş ve çıkışını engellemezken 1,5 yıldır okula ilk kez gelen öğrenciler çalışmalarla karşılaşacak.

Hülya Öz