Çanakkale Üretim ve Pazarlama Kooperatifi bünyesinde Halk Bahçesi içerisinde hizmet veren Halkın Bakkalı, 2. Şubesini Esenler Mahallesinde açıyor.

SS. Çanakkale Üretim ve Pazarlama Kooperatifi tarafından üretilen yerel ürünlerin yanı sıra farklı kentlerdeki kooperatifler tarafından üretilen sağlıklı gıdaların da kentlilere sunulacağı “Halkın Bakkalı”, ilk şubesini 20 Temmuz 2020 günü yoğun kalıtım Halk Bahçesi içindeki dükkanı ile kapılarını kentlilere açtı.

Taze ve yerli ürünlerini uygun fiyata sunması ile kentlilerin beğenisini topladı.  Yoğun talep karşısında SS. Çanakkale Üretim ve Pazarlama Kooperatifi kentin çeşitli bölgelerinde yeni şubeler açmak için çalışmalara başladı. Geçtiğimiz yılın Temmuz ayından beri SS. Çanakkale Üretim ve Pazarlama Kooperatifi bünyesinde Halk Bahçesi içerisinde hizmet veren Halkın Bakkalı, 2 yeni şube açacağını duyurdu.

Halk Bahçesi içerisinde yer alan Halkın Bakkalı uygun fiyatları ve taze ürünleriyle tüketicilerin tercih ettiği bir pazar noktası haline geldi. Halkın Bakkalı’nın Çanakkale’de tek bir yerde olması sebebiyle bazı vatandaşlar buradan alışveriş yapmakta zorlanıyor. Bu sebeple çoğu vatandaş kendi mahallelerine yakın Halkın Bakkalı açılmasını talep ediyor.  Ağırlığı fazla ürün alan vatandaşlar ise araçlarını Halk Bahçesi’nin içerisine park edemediğinden taşımakta zorluk çektiklerini paylaştı.

Tüm bu önerileri göz önüne aldıklarını belirten SS. Çanakkale Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Berkit, Esenler ve Barbaros Mahallesi olmak üzere 2 tane daha Halkın Bakkalı açılacağının bilgisini daha geçtiğimiz yıl paylaşmıştı. Halk Bakkalın şubelerinin çoğaltılması ile ilgili vatandaşların talebini değerlendiren SS. Çanakkale Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Berkit, ’’Biz ekonomik olarak buna hazırız. İç dizaynımız belli. Çok büyük değil yerimiz ama buna hazırız. Yer tespiti ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Yer bulduğumuzda hem Esenler Mahallesine hem de Barbaros Mahallesinde uygun bulunan yere Halkın Bakkalını getireceğiz. Ama Halk Bahçesi içinde bulunan Halkın Bakkalı gibi değil biraz daha otopark sorunu olmayan yer olmasını istiyoruz. Tüketicilerden böyle bir talepte var ‘ben ürünü alacağım ama 5 kiloluk iki teneke alsam nasıl götüreceğim arabamın yanına ‘ diyorlar. Biz bu sorunu da aşacağız. Halkın Bakkalı’nı diğer mahallelerle de buluşturacağız’’ ifadelerini kullanmıştı.

Berkit’in ifadelerinin ardından kentte yer tespit çalışmaları başlatıldı. Kısa sürede yeri belirlenen Halkın bakkalının inşa çalışmaları da son hızla yapıldı. Sıfırdan yapılan ikinci şubenin binası ile ilk şubeye benzer şekilde yapıldı.

İKİNCİ ŞUBE ESENLER’E 
S.S. Çanakkale Üretim ve Pazarlama Kooperatifi tarafından üretilen yerel ürünlerin yanı sıra farklı kentlerdeki kooperatifler tarafından üretilen sağlıklı gıdaların da kentlilere ulaştırmak üzere yola çıkan Halkın Bakkalı, hazırlıklarını tamamlayarak ikinci şubesi ile Esenler Mahallesi’nde de kentlilere hizmet verecek. 2020 yılında kentlilerin sağlıklı ve doğal gıdaya kolayca ulaşabilmesi amacı ile yola çıkan Halkın Bakkalı, ikinci şubesi ile Esenler Mahallesi Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Sosyal Tesisi Yanında 24 Eylül 2021 Cuma gününden itibaren kentlilere hizmet vermeye başlayacak.

Hülya Öz