Ülkemizi Yurt dışında başarı ile temsil eden Çanakkale Folklor Araştırma Derneği (ÇAFAD) yurt içinde de Çanakkale başta olmak üzere bir çok renkli etkinliklere imza atıyor. Uluslararası dans gruplarının da yer aldığı ve Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bodrum Belediyesinin de destekleri ile  gerçekleştirilen Uluslararası Halikarnas Halk Dansları ve Müzik Festivaline, ÇAFAD tarafından düzenlenen gösteriler damga vurdu. Farklı yörelerin ezgilerinin yankılandığı Bodrum’da ÇAFAD’ın da desteği ile unutulmaz bir festival gerçekleştirildi.

‘Çocuklara bir Türkü, bir dans  öretme’ felsefesi ile Selim Yazan Başkanlığında kurulan Çanakkale Folklor Araştırma Derneği (ÇAFAD)  Gençlerin yer aldığı Halk Danslarının yer aldığı Dernek bünyesinde bir çok ulusal ve uluslararası festivale katılan ekipler hem Çanakkale’yi hem de kültürümüzü tanıtırken bir çok organizasyona da büyük destekler veriyor.  Bu kapsamda  Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Bodrum Belediyesinin desteklediği  ÇAFAD Uluslararası Halikarnas Halk Dansları ve Müzik Festivali gerçekleştirildi.  Ülkemizin turizm cennetlerinden biri olan Bodrum’da yerli ve yabancıların da yoğun ilgi gösterdiği  Festivalde dansçılar izleyicileri adeta mest etti.

Ukrayna, Kuzey Makedonya ve Arnavutluk gibi yabancı ülkelerin de yer aldığı Festivalde Milas, Bodrum, Balıkesir, Hatay ve ÇAFAD ekipleri sahne aldı. Özellikle Pandemi döneminde zor günler yaşayan esnafa da katkısı olan bu festival kapsamında gerçekleştirilen gösterilere yerli ve yabancı turistler de yoğun ilgi gösterdi.  Bodrum Kalesi  Sahnesinde gerçekleştirilen gösteriye Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İlknur Ülküm Seferoğlu, Bodrum İl Kültür ve Turizm Müdürü  Zekeriya Bingöl vatandaşlar  ve çok sayıda turist katıldı. Bodrum Kalesi sahnesinde  gerçekleştirilen gösteri kortej yürüyüşü ile başladı. Bodrum Marinada gerçekleştirilen kortej eşliğinde Bodrum Kalesi sahnesine gelen ekipler gösterilerini sundular.  Gösteri öncesinde bir konuşma yapan Çanakkale Folklor Araştırma Derneği(ÇAFAD) Başkanı Selim Yazan, festival hakkında bilgiler vererek “Kültürümüze sahip çımaya çalışıyoruz. Geleneklerimizi, göreneklerimizi unutmamak ve gençlere, gelecek kuşaklara aktarmaya çalışıyoruz.  Çünkü bizi bir arada tutan, bizi toplum olmaya, önemli bi ulus olmamızı sağlayan gelenek ve göreneklerimizden oluşan kültürümüz.  Bu önemli gecede Halk Danslarının önemli temsilcileri de bizimle beraber oldular.  Benim naçizane tavsiyem bu gelenekleri yaşatmak için bir türkü, bir oyun öğretelim” dedi.

Bodrum İl Kültür ve Turizm Müdürü  Zekeriya Bingöl ise yaptığı açıklamada “Bu etkinliğin yapılmasında bana teklif geldiğinde  memnuniyetle kabul ettim. Gerçekten de hem bizler için hem de bodrum için çok güzel bir etkinlik oldu. Bu güzel ekipleri bizlerle buluşturan ÇAFAD Başkanı Selim beye ve arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından  sahneye çıkan dans grupları  performans sergilediler.  Ukrayna, Kuzey Makedonya ve Arnavutluk gibi yabancı ülkelerin de yer aldığı Festivalde Milas, Bodrum, Balıkesir, Hatay ve ÇAFAD ekipleri de sahne aldı. Gösterileri büyük bir ilgi ile takip eden izleyiciler alkışları ile  müziğe ve dansa tempo tuttular.  Renkli anlara sahne olan Festival emeği geçenlere verilen plaketlerin ardından son buldu.


Kaynak: Haber Merkezi