İş insanı Aydan Gömügen Tuncay, eşi ile birlikte Geyikli’de yaşayan ve sosyal sorumluluk adına çok güzel işlere imza atan Türkiye Dans Sporları Federasyonu Başkan Adayı Muhammed Abdullah Tuncay ‘’Bir Milyonluk Bağış’’ vaadiyle başladıkları seçim çalışmalarına hız verdi. Çanakkale hayranı olarak kendini tanıtan Başkan adayı Tuncay, ‘ Çanakkaleliler dans ile buluşturmak ve Troya Dans Şampiyonası düzenlemek ilk hedeflerimiz arasında yer alıyor” dedi.


Uluslararası Down Federasyonu Başkanı Muhammed Abdullah Tuncay ve  Federasyon Genel Sekreteri eşi, İş Kadını Aydan Gömügen Tuncay  uzun yıllardır çeşitli sosyal sorumluluk projeleri ile gerek down sendromlu özel çocuklar gerekse dezavantajlı kişiler için çalışmalarına devam ediyor. Tuncay, son olarak Türkiye Dans Sporları Federasyonu’na Başkan adayı olduğunu açıklayarak, 81 ilde kuracakları dans meydanları ile halka dans sporunu tanıtıp, herkesi kucaklayacaklarını vurguladı ve eşi Aydan Gömügen  Tuncay ile birlikte bir açıklama yaparak, “’Dans sporuna hizmet etmek ve sponsorluk kültürüne örnek olması amacıyla görevimize federasyona 1 milyon TL bağış yaparak başlayacağız. Sponsorluk gelirlerimiz yaklaşık 3 Milyona ulaştı. İsim hakkı verecek destekleyici kuruluşlar da hazır” dedi.

“TROYA DANS ŞAMPİYONASI DÜZENLEYECEĞİZ”
Geyikli’de yaşayan ve Çanakkale hayranı olan Tuncay ailesi “Çanakkale gerek ulusal tarihimiz gerekse şahsımız için çok önemli bir kıymetli bir şehir. Burada da Çanakkale’yi dans ile buluşturmayı hedefliyoruz. Troya Dans Şampiyonası düzenlemek ilk hedeflerimiz arasında yer alıyor” dedi.

YENİ BİR SOLUK İLE GELİYORLAR
Federasyona yeni bir soluk getireceklerini de vurgulayan Tuncay,  ‘’Mevcut federasyonda örneği olmayan çok kötü bir sistem var. Kişiler hem kulüp başkanı hem antrenör hem de hakem olarak görev alabiliyor.  İlk işimiz Merkez Hakem Komitesi’ni kurmak olacak. Ulusal yarışmalardaki ve milli takım seçmelerindeki büyük adaletsizliği bu şekilde ortadan kaldıracağız. Milli takım antrenör ve sporcularının harcamaları, federasyonun sponsorluk bütçelerinden karşılanacak. Federasyon bünyesinde; psikolog, fizyoterapist, hemşire ve beslenme uzmanı bulunduracağız. Tüm üniversitelerde, spor fakültelerinin antrenörlük bölümlerinde dans branşının açılması için çalışmalar yapacağız. Bölge ve illerde birincilikler düzenleyecek, başarılı sporculara malzeme desteği sağlayacağız. Anaokullarında dans sporunu yaygınlaştıracağız. 81 ilde dans meydanları kuracağız” diyerek vaatlerini de sıraladı.

YAŞLILAR DA HAFTADA BİR GÜN DANS EDEBİLECEK
Sosyal sorumluluk çalışmalarına da devam edeceklerini ifade eden Tuncay, “Sosyal sorumluluk çalışması olarak,  Aile Bakanlığına bağlı kamu ve özel huzurevlerinde yaşayan büyüklerimize ve yaşlılarımıza haftada bir gün dans günü düzenleyerek moral ve motivasyonlarını artıracağız’’ dedi.  

AYDAN GÖMÜCEN TUNCAY “AMACIMIZÜLKEMİZİ DÜNYADA TEMSİL ETMEK”
6 dil bilen ve Federasyonun dış ilişkilerinden sorumlu olacak işkadını Aydan Gömügen Tuncay da , ‘Amacımız ülkemizi dünya ve Avrupa federasyonlarında üst düzeyde temsil etmek’’ dedi. Son olarak, yediden yetmişe herkesi dans sporu ile buluşturup, özgüvenlerini sağlamak ve fiziksel gelişmelerine katkıda bulunmak için çalışacaklarını  da sözlerine ekleyen Tuncay, ‘’Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan ve ortamlardan uzak tutmak istiyoruz. Birer eş ve birer anne baba olarak, federasyonu aile ortamında yöneteceğiz. Ailelerin huzur ve güven içinde dans sporuna çocuklarını yönlendirmeleri için örnek olacağız. Federasyon olarak tüm ülkede her ailede olmak istiyoruz’’dedi.

Dilek Akşen