Büyük emeklerle hazırlanan ve Türkiye’nin en güzel kütüphane binalarından birine sahip olan Mehmet Akif Ersoy Halk Kütüphanesi’ne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde çalışan Alper Yancar atanması ile tartışmalar başladı. Yancar’ın evinde sahte rakı yaptığı emniyet tutanaklarına yansıdığı yönünde haberlerin çıkması ile kütüphane gündemden hiç düşmedi. Bu yönde tepkiler devam ederken eski müdür Osman Zeki Coşar’ın ikinci kez davayı kazanarak kütüphane müdürlüğüne döneceği öğrenildi.
Daha önce yer tartışması ile gündeme gelen kütüphane, şimdi müdürlerin gel-git durumu ile konuşuluyor.
 
İl kütüphanesi kentin gündeminde son yıllarda hiç düşmedi. Daha önce kordon bölgesindeki yerindeyken binanın proje kurbanı edilerek yıkılmıştı. Alan ile ilgili proje bir türlü hayata geçirilmeyince kütüphane Troya caddesinde bir binanın altında yıllarca hizmet verdi. Yerin dar olması ile hep eleştiri konusu oldu. Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Arkeoloji Müzesi’nin Troya Müzesi’nin yapılması ile buraya taşındı. Bu geniş alanın ne olacağı konuşulurken, örnek bir proje ile kütüphaneye çevrildi. Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Halk Kütüphanesi, burada hizmete girdi.
 
TARLADAN KÜTÜPHANEYE MÜDÜR OLDU
 
Uzun süre apartman altına hizmet verdiği için eleştirilen il kütüphanesi, bu proje ile örnek teşkil eden bir mekana kavuştu. Kütüphanenin bu hale gelmesinde Müdür Coşar’ın  da çok büyük emeği olduğu herkes tarafından biliniyor. Kütüphanede işler tam rayına oturmuşken birden tayin olayı ortaya çıktı. Geçen yıl Kasım ayında bir anda Müdür Coşar’ın tayini Edirne’nin Keşan İlçesi’ne çıkartıldı.
 
Coşar’ın yerine ise İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde çalışan Alper Yancar atandı. Bu atama ise “tarladan kütüphane müdürlüğüne” yorumlarına neden olmuştu.
COŞAR GERİ DÖNDÜ
Tarımdan çalışan bir kişinin kütüphane müdürlüğüne atanmasının doğru olmadığı eleştirileri devam ederken, Coşar tekrar geri döndü. Açtığı davayı kazanan Coşar tekrar geri dönerek kütüphane müdürü oldu. Müdür Coşar, gelir gelmez kütüphanede bahçesindeki ağaçlara bakıp yapıp çevre düzenlemesi yapması ise dikkat çekmişti.
TEKRAR GÖREVDEN ALINDI
Açtığı davayı kazanan Müdür Coşar, bu yıl Mart ayında eski görevine geri döndü. Coşar, kütüphanede bir hafta bile kalmadan tekrar görevden alındı.  Yancar tekrar kütüphane müdürlüğüne geri dönerken, Coşar ise Kültür ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne sıradan bir memur olarak gönderildi. Bu görevden alınma da çok tartışıldı.
DAVAYI TEKRAR KAZANDI
Coşar, görevden alınmasının ardından bir kez daha Bölge İdare Mahkemesi’ne dava açtı. Açılan dava sonucunda yürütme durduruldu. Mart ayından görevden alınan Coşar, bu ay tekrar davayı kazandığı öğrenildi. Mahkeme kararına göre görevine iade edilmesi gerekirken, şimdiye kadar bu yönden bir işlem yapılmaması ise dikkat çekti.
Hülya Öz