Pandemi nedeniyle bir süredir yüz yüze yapılamayan ancak uzaktan eğitim şeklinde verilen Gebe Okulu eğitimlerimiz pandemi tedbirleri çerçevesinde tekrar başladı.
 
Gebe Okuluna katılan anne adayları, eğitimlerde gebelik döneminde beslenme, egzersiz, anne karnında bebeğin gelişim süreçleri, doğru emzirme, anne sütü faydaları ve yeni doğan bebek bakımı gibi pek çok konuda eğitim alacaklar. Aynı zamanda gebeliklerini ve doğum anını rahat geçirmeleri için gebelik egzersizi yapılacak.
 
Gebe Okulu’nun temel amacı ise şu şekilde; bireylerin kendilerini anne ve babalığa hazır hissetmelerini sağlamak ve eşlerin arasında güçlü ilişkiler ve verimli bir iş birliği oluşturmak, anne adayına doğum eylemiyle baş etmeyi öğretip olumlu bir doğum deneyimi kazandırabilmek, doğum şekline karar vermek konusunda kişinin kendisini güçlü hissetmesini sağlamak, anneye bebek bakımına yönelik beceriler kazandırmak, gebenin doğum sonrası dönemde rahat bir lohusalık geçirmesini sağlamak olan Gebe Okulu’nda ayrıca gebelikte tehlike belirtileri ve doğum sonrası gebelikten korunma konularında da eğitimler verilecek.
 
Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi poliklinik 1. katında bulunan Gebe Okulu’na başvuru yapan gebeler için düzenli olarak eğitim takvimleri hazırlanarak 1 kadın doğum uzmanı, 1 çocuk hastalıkları uzmanı, 1 psikolog, 1 fizyoterapist, 1 diyetisyen ve 3 ebe tarafından oluşturulan uzman ekip kadrosu ile bilgilendirme ve danışmanlık hizmeti sunuluyor.


Kaynak: Haber Merkezi