Okulların açılmasının beklentisi ile özel yurtlar öğrenci kaydı almaya başladı. Hem yeni gelecek öğrenciler hem de uzun zamandır yüz yüze eğitime devam etmeyen öğrenciler özel yurt arayışına başladı, fiyatlar ise çok fazla arttı.
 
Üniversitelerin açılma konusu gündeme geldiğinden beri özel yurt arayan öğrenci sayısı çokça arttı. Öğrenciler hâlâ okulların açılıp açılmaması konusunda kararsız olsa da, bazıları yurt arayışına ve kayıt yaptırmaya başladı. Yurt fiyatları konumuna, verdiği hizmetlere göre değişiklik gösteriyor. Odalarda konaklayan kişi sayısı, yemek hizmeti, odaya dahil olan mutfak, wc ve banyo hizmetleri fiyata etki eden faktörler arasında bulunuyor. Çanakkale’de yurt fiyatları oda sayısına göre ortalama 700 tl ile 1800 tl arasında değişiyor. 4 ya da 5 kişilik odalar verdikleri hizmetlere göre 700-1000 tl arasında, 1 ya da 2 kişilik odalar 1000-1800 tl arasında bulunuyor. Sunulan hizmetlere göre bu fiyatlardan daha uygunuyla da daha pahalısıyla da karşılaşmak mümkün. Yurt hizmetlerine ya da bina içerisindeki konumuna göre fiyatlar değişiklik gösteriyor. Özel yurt fiyatlarının bütçesini aşan öğrenciler ise kyk yurtlarını tercih ediyor. Diğer illerde olduğu gibi Çanakkale kyk yurtlarının da konaklamak için bir maliyeti bulunuyor. 2022 yılında belirlenen Çanakkale kyk yurt ücretleri 'Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre aylık 200 TL olarak belirlendi. Ayrıca standardı yüksek, özel nitelikli yurtların aylık ücreti 215-340 TL arası değişiyor.
 
BAZI ÖZEL YURTLAR PANDEMİDEN SAĞ ÇIKAMADI
Salgının yayılması ve okulların uzaktan eğitime başlaması ile bazı özel yurtlar kepenk indirmek zorunda kaldı. Hiçbir şekilde para kazanamayan yurtlar maalesef kurumlarını kapatmak zorunda kaldı. Bazıları ise yurtlarını pansiyona döndürmekte çare buldu. Şu anda yeni gelecek öğrenciler ile beraber yeni bir yurt sorunu daha ortaya çıkıyor. Öğrenciler açıkta kalır mı korkusu gün geçtikçe büyüyor. Tüm öğrencilere yetecek donanımda yurt sayısı mevcut mu sorusu ise hâlâ merak konusu.

Arzu Baladur