58. Uluslararası Troia Festivali kapsamında Çanakkale Bisiklet Platformu ve Çanakkale Belediyesi tarafından gerçekleştirilen bisiklet etkinliği vatandaştan yoğun ilgi görürken ortaya renkli görüntüler çıktı.

Çanakkale Bisiklet Platformu, Çanakkale’de bisiklet kültürünün yerleşmesini, bisikletli ulaşımı yaygınlaştırmayı, kentte yaşayan tüm bisikletçilerin ortak bir sesi olmasını, kentteki bisiklet gruplarının birlikte çalışabilirliğini, ortak etkinlikler düzenleyebilmesini, şehir içi ulaşımını bisikletle gerçekleştirenlere ve spor-hobi kullanıcılarına daha sağlıklı kullanım alanları oluşturulması için kamu kurumları ile belediye ulaşım politikasında bisiklete önem vermelerini sağlamayı, 5 yıldır onlarca tur ile devam ediyor. 58.  Uluslararası Troia Festivali kapsamında Çanakkale Bisiklet Platformu ve Çanakkale Belediyesi ortaklığında düzenlenen bisiklet turu sürüşüyle kent renklendi.
Golf Aile Çay Bahçesi önünden başlayan etkinlikte Çanakkale Belediye başkanı Ülgür Gökhan bir konuşma yaparak, “58. Uluslararası Troia Festivali Çanakkale Bisiklet Platformu'nun kent sürüşüyle renklendi. Bisiklet, çevre ve sağlık adına son derece önemli bir ulaşım aracı. Platform üyelerine Çanakkale'de bu akımı geliştirdikleri ve sundukları görsel şölen için teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Gökhan’ın konuşmasının ardından Bisikletliler, Golf Aile Çay Bahçesi  önünden başlayarak sırasıyla Kayserili Ahmet Paşa Caddesi - İskele - Cumhuriyet Bulvarı - İnönü Caddesi - İnönü Köprüsü - Plaj Caddesi - Deniz Sokak - Aziziye Caddesi - 100. Yıl Caddesi - Atatürk Caddesi - Üniversite Kavşağı - Prof. Dr. Ümit Serdaroğlu Caddesi - Lozan Caddesi - Troya Caddesi -Atikhisar/Piri Reis Caddesi - Atatürk Caddesi - Demircioğlu Caddesi - İskele ve Troya Atı önünde turu tamamladı.

Çok sayıda vatandaş etkinliğe bisikletleriyle katıldı. 19,30’da  Golf Aile Çay Bahçesi  önünde başlayan etkinlik 13km’lik kent sürüşünün ardından 20.00’da son buldu. Etkinliğe katılan vatandaşlar eğlenceli anlar yaşadı.

Mehmet Kuzey