Çanakkale akşamlarının en gözde mekanı olan yeni kordonda her akşam yoğun kalabalıklar oluşuyor. Vatandaşlar artık gece geç saatlere kadar dışarıda vakit geçirirken Yeni kordonun kalabalığını baz istasyonları bile kaldıramıyor.

Kovid-19 kısıtlamalarının sona ermesiyle Vatandaşlar gece geç saatlere kadar dışarıda vakit geçiriyor. Çanakkale’de normalleşme ile sokaklarda, parklarda, sahillerde ve caddelerde oldukça kalabalık görüntüler ortaya çıktı. Yaz aylarında kentin en çok tercih edilen noktası olan Yeni kordon da tıka basa doldu.

ENDİŞE VEREN KALABALIK
Yasaksız günlere hasret olan vatandaşlar, sosyal mesafe kuralını zaman zaman ihmal ediyor. Akşam sokağa çıkma yasağının kalkmasıyla vatandaşlar bir süredir hasret çektikleri akşam sohbetleri için yeni kordonda buluştu. Masasını ve sandalyesini alan vatandaşlar Yeni kordonda zaman geçirdi. Yeni kordondaki işletmeler de tıka basa doldu. Bazı mekanların önünde ise kuyruk oluştuğu gözlendi. Sahil bandındaki yoğunluğun fazla olması delta varyantının arttığı dönemde endişe verici görüntüler ortaya koyarken vatandaşlar yasakların ardından kentin manzarasının keyfini çıkardı.

BAZ İSTASYONU YETMİYOR
Vatandaşlar deniz kenarında keyif çıkartmak için sandalyelerini masalarını alarak yeni kordonun kumsalına iniyor. Öte yandan oluşan kalabalıklar o kadar çok oluyor ki vatandaşlara sahil bandında oturacak yer dahi bulamıyor. Bu kalabalığı baz istasyonları bile kaldıramıyor. Zaman zaman yeni kordonda vakit geçiren vatandaşların telefonlarında ‘sinyal yok’ mesajı yer alırken internetleri de yoğunluktan dolayı çekmiyor. Özellikle yeni kordon çevresinde ikamet eden vatandaşlar ise bu soruna bir çözüm bulunmasını istiyor.

Arzu Baladur