Kale Grubu tarafından geleneksel hale getirilen Seramik Bayramı’nın 64’ncü yılını ‘Yarın için Bugünden İyi Bak Dünyana’ adıyla Çan Çanakkale Seramik Konferans Salonunda etkinlik düzenlendi.
 
Program saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi. Ardından Kale Grubu'nun rahmetli kurucusu ve Onursal Başkanı Dr. Hacı İbrahim Bodur’un filmi izlendi. 64’ncü yıl Seramik Bayramı Kutlaması Çan’da online ve fiziksel temasın kısıtlı olduğu bir şekilde gerçekleştirildi.  Mesleğinde 25, 30 ,35, 40. yılını dolduran çalışanların kıdem ödül takdim edildi.

Kale Seramik Operasyonlardan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Soysal, Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ve Kale Seramik’te görevli çalışanlar katıldı.
27 Temmuz Seramik Bayramının görkemi büyük ve yeri tarifsizdir diyen  Kale Grubu Başkanı ve CEO Zeynep Bodur Okyay, “Kale grubunu 64’ncü kuruluş yıl dönümü vesilesiyle sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Pandemi şartlarının devam ettiği şu günlerde tedbiri elden bırakmamak adına hibrit bir ortamda sizlerle buluşuyoruz. Bildiğiniz gibi 27 Temmuz bayramları Seramik Bayramı aslında sanayinde bayramı şartlar ne olursa olsun tüm paydaşlıklarımızla kavuşma, buluşma günümüzdür. 27 Temmuz bu zamana kadar attığımız temellerin sanayinin ve Anadolu’nun üretimle kalkınmasını emek verilmiş toprakların bizler için ne önemliyse tüm değerlerin bayramıdır. 3 kuşağın bir arada olduğu kıdem ödülleri töreni, geleneklerimizi andığımız sünnet törenleri birlikteliğin tadına vardığımız spor müsabakalarıyla bayram tadında rengarenk anlardır. İşte bu yüzden bizler için 27 Temmuzun görkemi büyük ve yeri tarifsizdir. Bu nedenle yıllar boyunca 27 Temmuzları şartlar ne olursa olsun kutlamaya devam ediyoruz. Pandemi den çıkış senaryolarını konuştuğumuz şu günlerde hepimizin farkında olduğu tek bir gerçeklik var. Sosyal hayatlarımız, ekonomik düzen, iş ortamı bu kadar değişmişken, her ülke her sektör bu süreçten farklı etkilenmişken 2019 koşularında hayatımıza devam etmemiz artık mümkün değil. Hepimiz bu gerçeği iyi bir şekilde idrak ettik. İnsanlar şirketler dahil herkesin bu yeni dünyada ayakta kalmak için yöntemler geliştirmesi gerekiyor. Ben ekonomik eşitsizlikler, sosyal eşitsizlikler, bilgi asimetlerleri gibi sorunların yarattığı dip dalgasının kırılma noktasının covid 19 ile yüz üstüne çıktığını düşünüyorum. Geleceğe umutla bakarsak güzel bir dünyaya sahip olabiliriz. Bu dünya hepimizin evi hepimiz bu dünya da yaşıyoruz. Bu nedenle bu anlayışla hem sosyal hayatımızı hem de üretimi tekrar yeniden düşünmek ve yeniden üretmemiz gerekiyor. Tahminimizden de çok yakında derinden etkileyecek köklü dönüşümler var. Son yıllarda güven duygusunun zedelendiğini görüyoruz. Bu nedenle hayatın her alanında güven inşa etmek toplumların ne insanların güvenliği için gitgide daha önemli hale geliyor. Kale grubunu kuruluş felsefesine baktığımızda bu felsefenin farkındalığını yaratığını ve bu felsefe üzerine bu kurumun 64 yıldır ayakta olduğunu biliyoruz. Bizi biz yapan kurucu değerlerimizi pusulamız olarak görüyoruz. Kale markasının temsil ettiği olguları ürünlerden öte kavramlara, değerlere taşımaya hep birlikte karalıyız” dedi.

Mehmet Kuzey