Çanakkale Kent Konseyi bünyesinde bulunan Çevre Meclisi seçimi adeta nefes kesti. İki listenin yarıştığı seçim sonucunda itirazlar, iptaller ve tartışmalar yaşandı. Arka arkaya yapılan oy sayımı sonucunda Çanakkale Çevre ve Doğa Federasyonu Başkanı Bünyamin Nami Tonka’nın listesi çoğunluğu kazandı.

Çevre konusunda aldığı kararlar nedeniyle önem taşıyan Kent Konseyi Çevre Meclisi’nde seçimli genel kurul yapıldı. Belediye tesislerinde yapılan seçime iki liste yarıştı. Bunlardan biri Çanakkale Çevre ve Doğa Federasyonu Başkanı Bünyamin Nami Tonka, diğeri ise Kent Konseyi Eski Başkanı Pınar Bilir Akkuş.

Divan üyelerinin seçilmesinin ardından oy kullanımına başlandı. Kısa süren oy kullanımı sonrasında açılan sandıktan oylar sayılmaya başlandı. İlk oylama sonucuna göre; İlk beş kişilik listede Tonka’nın listesinde 4, Bilir’in listesinde ise 1 kişi yer aldı.

İTİRAZLAR BAŞLADI
Bu sonucu kabul etmeyen Bilir ve ekibi itirazda bulundu. Yapılan itirazlar sonucu yeniden oy sayımına başlandı. İki oy yedek pusulasında, yedek listeye girmesi istenen beş ismin yazıldığı sebebi ile, bir diğer pusulada ise imza yer aldığı için, üç pusula iptal edildi.

İKİ İTİRAZ DİLEKÇESİ SUNULDU
Esenler Mahalle Meclisi Başkanı Kadir Erkoyun, yedek liste isimleri yazılması nedeni ile iki pusulanın iptal edilmesi gerektiğine dair dilekçe yazarken, Bünyamin Nami Tonka ise,   bu pusulaların iptal edilmemesi gerektiği yönünde dilekçe yazdı. Bir üye de  sandık kapama saatinin duyurulmadığı için oy kullanamadığını ifade eden bir dilekçe yazdı.  3 dilekçe önümüzdeki hafta Kent Konseyi Yürütme Kurulu tarafından incelenecek.
 
Muzaffer Cirtel