9 günlük bayram tatilinin ardından tatilcilerin dönüşlerindeki feribot trafiği haftanın ilk gününde de devam etti. Uzayıp giden feribot kuyruğunda vatandaşlar zaman zaman isyan etti.

Feribot iskelelerinde, Kurban Bayramı'nın 3'üncü gününde başlayan yoğunluk, haftanın ilk gününde  de sürdü. Kentte feribot iskelelerinde, Kurban Bayramı’nın 3’üncü gününden bu yana tatilcilerin oluşturduğu yoğunluk azalarak devam ediyor.

Ege ve Balıkesir’in Edremit Körfezi sahilleriyle Çanakkale’nin Assos ve Bozcaada gibi turizm merkezlerinde tatillerini geçirenler, İstanbul ve Trakya’nın çeşitli illerindeki evlerine
gitmek için Çanakkale feribot iskelesini kullanıyor. Tatilcilerin büyük çoğunluğu cumartesi ve Pazar günü dönüşlerini gerçekleştirse de feribot trafiği pazartesi günü de sürdü.
Bayramın 3’ncü gününden beri her gün 2 kilometreyi aşan araç kuyruğunun bugün daha az olduğu görüldü. Öte yandan iskele meydanındaki trafik akışının pazartesi günü normale dönmesi beklenirken zaman zaman oluşan feribot trafiği nedeniyle belediye otobüsleri sürekli olarak rota değiştirdi.

İskele meydanındaki trafik, dönüş yolundaki vatandaşları da zaman zaman isyan ettirdi. Öte yandan Gestaş firması, Çanakkale iskelesinden Eceabat ilçesine 2, Kilitbahir köyüne 5 feribot, Lapseki ilçesinden Gelibolu ilçesine ise 7 feribotla tarifesiz seferler yapıyor. Bozcaada-Geyikli hattında 2 ve Gökçeada-Kabatepe hattında ise 3 feribotla sefer yapılıyor.

Mehmet Kuzey