Çölleşme ve kuraklıkla mücadele günü dolayısıyla CHP Merkez İlçe Kadın Kolları ve CHP Merkez İlçe gençlik kolları İsmet Paşa Mahallesindeki bir parkta fidan dikimi gerçekleştirdiler.

CHP Merkez İlçe Kadın Kolları ve CHP Merkez İlçe Gençlik Kolları 17 Haziran çölleşme ve kuraklıkla mücadele günü dolayısıyla İsmet Paşa Mahallesindeki parkta fidan dikimi yaptılar. Fidan dikimine, Çanakkale Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Nesrin Şahin, Çanakkale belediye başkan yardımcısı İrfan Mutluay ve CHP merkez ilçe başkanı Ali Uyanık çok sayıda katıdan kolları mensubu partili katılım gösterdi.

Çok sayıda partilinin katıldığı etkinlikte fidanlar toprakla buluştu. Ayrıca etkinlikte artan sıcaklıklarda doğa ve tabiatın önemine dikkat çekildi. Konuşmalar yapıldı.

‘’UMUDUMUZ GÜZEL BİR DÜNYA’’
CHP Merkez Kadın Kolları Başkanı Nesrin Şahin etkinlikte, ‘’Değerli İl Başkanım, değerli ilçe başkanım, değerli belediye başkan yardımcılarım, değerli basın mensupları, sevgili katılımcılarımız, CHP merkez ilçe kadın Kolları olarak hepinize hoş geldiniz diyoruz. 17 Haziran Dünya Çölleşme kuraklıkla mücadele günü etkinliğimiz için buradayız. Çölleşmeye neden olan iklim değişikliği, ormansızlaşma, büyüyen küresel ekonomi gibi nedenlerle topraklarımız erozyonla birlikte yok olmaktadır. Bu çevre sorunlarının oluşumunda ve çözümünde insan doğrudan etkilidir. Bizlerde CHP merkez ilçe kadın kolları olarak gençlik kollarımızın desteği ile sizlerle fidan dikimi etkinliğine karar verdik. Umudumuz güzel bir dünya, geldiğiniz için teşekkür ederek sizleri de fidan dikmeye davet ediyorum ‘’ dedi.

‘’YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ’’
Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay ‘’Şimdi öncelikle bu etkinlikle bir şey söyleyeyim. Ayın 17’sinde yapılması planlanan bir etkinlikti. Kuraklıkla ver Erozyonla mücadele günü nedeniyle yapılması planlanmıştı. Ancak hava koşullarının olumsuz olması nedeniyle bugüne ertelendi, ismet paşa mahallesinin park ihtiyacı var geçtiğimiz dönemlerde de bundan sonra da bunları yapmaya devam edeceğiz. Halkımın keyifle vakit geçireceği çocuklarımızın her türlü oyunu oynayacağı bir alan yaratıyoruz’’ dedi.

CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık,  ‘’Doğaya ne kadar önemli olduğunu bize gösterdiği bu zamanlarda partimiz ve kentimiz adına mutluluk verici bir organizasyon oldu ’’ dedi.

Damla Şener Okdaş