Pandemi döneminde son verilen Çanakkale İstanbul uçak seferlerinin ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. Kademeli normalleşme ile birlikte azalan vakalar, vatandaşları seferler konusunda umutlandırırken 1 Temmuz’da uçuşların başlayacağı iddia edildi.

Pandemi sürecinden en fazla etkilenen sektörlerden biri turizm oldu. Bu süre zarfında toplu ulaşım hizmetlerinde de aksamalar ve bazı kısıtlamalar yaşandı.  Mart ayında Türkiye ile yurtdışı uçuşları askıya alınırken ülke içindeki uçuş seferleri de azaltıldı. Türk Hava Yolları (THY)’nin Çanakkale’den İstanbul’a gerçekleştirdiği uçuşlar bu dönemde askıya alındı. THY’nin Ankara seferleri de bir dönem askıya alınırken Şahinbey Belediyesi’nin Pegasus Hava Yolları ile Çanakkale’ye gerçekleştirdiği turlar da bu dönemde iptal oldu.
Pandemide yüksek vaka sayısının azalması ile birlikte THY Ankara seferini yeniden planladı. Pandemiden önce haftanın 6 günü gerçekleşen uçuşlar sadece haftada 3 gün olacak şekilde yapılmaya başlandı. Vatandaşlar İstanbul seferlerinin yeniden başlamasını umarken beklenen olmadı. 2020 Mart ayından beri İstanbul’a uçak seferi gerçekleştirilmedi. Daha önce de sallantıda olan İstanbul seferleri tamamen iptal edilmiş oldu.  Ankara’ya gerçekleşen seferler ise THY’nin yaz tarifesine geçmesi ile arttırıldı. Seferler Pazartesi ve cumartesi günleri hariç olarak haftanın 5 günü sabah saat 05.55 Çanakkale’den kalkışlı olarak belirlendi. Ankara’dan ise Cuma ve Pazar günleri hariç olarak haftanın 5 günü saat 23.55’te kalkıyor.

RESMİ AÇIKLAMA YOK
Aşılamanın artması ve vaka sayısının düşmesi ile yaz ayı yaklaşırken vatandaşlar, her yere aktarma sağlayabilen İstanbul uçuşlarını beklemeye başladı. Şahinbey Belediyesi’nin yeniden Çanakkale turlarına başlayacağı iddia edilirken gelen uçağın havaalanında durduğu sürede İstanbul’a uçuş gerçekleştireceği ortaya atılan iddialar arasında yer aldı. Vatandaşlar,  1 Temmuz’da İstanbul uçuşlarının başlayacağı yönündeki iddiaya sevinirken Pegasus tarafından uçuşların gerçekleşeceği yönünde resmi bir açıklama yapılmadı.

Muzaffer Cirtel