Kademeli normalleşme ile birlikte düşen vakalar sonunda yasaklar da bir bir kaldırılıyor. Uzun süredir yapılamayan düğünler 1 Haziran’da açılınca arkasından ikram yasağı da kaldırıldı. Düğünlerde yiyecek-içecek ikramına yeniden başladı. Düğün yapacaklar,  düğünlerini yeniden organize etmeye başladı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında nikah törenleri ile düğünlere ara verilmişti. Ramazan Bayramı’nın ardından tam kapanma kısıtlamaları bitti, kademeli normalleşme döneminin birinci etabı başladı. Bir çok yasak bu dönemde kaldırıldı ya da esnetildi. Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında uygulanan tedbirlerden biri de düğün salonlarıyla ilgiliydi. Kademeli normalleşme sürecinde evlendirme işlemlerinin gerçekleştirilmesine devam edilmekle birlikte halen uygulanmakta olan nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler ile nişan ve kına gibi etkinliklerin yapılmaması uygulaması, 1 Haziran 2021 tarihine kadar devam etti. 1 Haziran'dan itibaren ise nikah törenleri ve düğünler kısıtlamalar göz önüne alınarak yeniden başladı.

KISITLAMALAR SONA ERDİ
Nikah törenleri ile düğünler, 1 Haziran tarihinde başlamıştı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında 1 Haziran'da başlayan kademeli normalleşme sürecinin ikinci etabında nikah törenleri ve düğünlere ilişkin yiyecek-içecek ikramı ile azami davetli sayısına ilişkin kısıtlamalar sona erdi. Kademeli normalleşme süreciyle beraber 15 Haziran itibariyle kapalı alanlarda azami davetli sayısı kaldırıldı. Düğünlerde yiyecek-içecek ikramına da yeniden başladı.

AKŞAM 9’DA SONA ERECEK
Kademeli normalleşme süreciyle beraber 15 Haziran itibarıyla bazı kısıtlamalar da kalktı. Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde nikah törenleri ve düğünlerle ilgili belirlenen tüm kurallara eksiksiz riayet edilmesi, masa ve sandalyeler arasında gerekli mesafenin bırakılması ile temizlik, maske, mesafe kurallarına uyulması, yiyecek-içecek ikramının yapılmaması, kişi başı asgari 6 m² alan bırakılması, Azami 100 davetli ile sınırlandırılması şartları yer almıştı. 15 Haziran'dan itibaren bu kısıtlamalarda normalleşme yaşandı.

15 Haziran ile birlikte davetlilere yiyecek-içecek ikramına yeniden başlandı. Kapalı alanlarda ise daha önce belirlenen azami 100 davetli sayısı da sonlandırıldı. Yeni yayımlanan tedbirlere göre kısıtlamalar kapsamında 21.00 itibarıyla düğünlerin sona ereceği belirtildi.

NİŞAN VE KINALAR 1 TEMMUZ'DAN SONRA
Bakanlık tarafından atılan yeni adımlara göre yiyecek-içecek ikramına ve kapalı alanlarda azami davetli sayısına ilişkin kısıtlamalara 15 Haziran 2021 Salı günü son verilmesinin ardından çok sayıda vatandaş düğün planlarını yeniden düzenledi.  Öte yandan Nişan ve kına gibi etkinliklere 1 Temmuz 2021 tarihinden sonra izin verileceği belirtildi.

SEKTÖR TEMSİLCİLERİ İŞLERİN AÇILMASINDAN MEMNUN
Kentteki düğün sektörü yetkilileri, ortak noktada görüş bildirdi. Yetkililer Koronavirüs ile mücadelede Türkiye'de iyi noktaya gelindiğini ifade ederek uzun süredir durma noktasına gelen işlerinin yeni yeni açıldığını belirtti. Alınan karardan memnun olduklarını ifade ettiler.

Arzu Baladur