İzmir karayoluna ters şeritten giren otomobil sürücüsü, İzmir istikametine doğru kendi şeridinde ilerleyen Sivil Polis Cihan Türkmenoğlu’nun kullandığı sivil polis otomobili ile kafa kafaya çarpıştı. Meydana gelen kazada iki sürücü de hayatını kaybetti. Kazada Şehit olan Polis Cihan Türkmenoğlu’nun cenazesi Polis merkezi önünden uğurlama töreniyle kaldırıldı.
 
Çanakkale İzmir karayolunda meydana gelen feci kazada ters yöne giren otomobil adeta ölüm saçtı. Dün akşam İzmir yolu Shell benzin istasyonun ilerisinde korkunç bir kaza gerçekleşti. İzmir yolu istikametine ters yönden giren  Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Muhammet Tolga Işık  yönetimindeki 60 NU 575 plakalı otomobil kendi yolunda İzmir istikametine doğru giden sivil polis memuru Cihan Türkmenoğlu yönetimindeki 17 ACD 621 plakalı sivil polis aracı ile kafa kafaya çarpıştı.
 
TERS ŞERİDE GİRDİ FACİA YARATTI
Çarpışmada Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Muhammet Tolga Işık  yönetimindeki 60 NU 575 plakalı otomobilin çok hızlı olması nedeni ile çarpılma çok şiddetli oldu. Çarpışmanın ardından İzmir karayolu adeta savaş alanına döndü. Çarpışmanın hemen ardından 60 NU 575 plakalı otomobil yanmaya başladı. Yanan araca ilk müdahaleyi Shell Benzin İstasyonunda ilk yardım ve yangın eğitimi bulunan personel yaptı. Yangını söndüren Shell Benzin İstasyonu görevlileri çarpılma sonucu otomobile sıkışan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Muhammet Tolga Işık’ ın yanmasını önledi. Kazada her iki sürücüde otomobillerinde sıkıştı. Olay yerine ilk gelen benzin istasyonu çalışanları ile kazanın sesini duyarak kaza yerine gelen vatandaşlar otomobillere sıkışan sürücüleri çıkarmak isteseler de başarılı olamadılar. Kazadan kısas süre sonda Çanakkale Belediyesi itfaiye ve kaza kırım araçları ile ambulanslar kaza yerine geldi. Kaza kırım aracından çıkarılan makinelerle otomobiline feci şekilde sıkışan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Muhammet Tolga Işık otomobilin kapısı kesilerek araçtan çıkarılabildi. Ancak bu sırada Muhammet Tolga Işık kaldı durdu. Sedyeye alınan Muhammet TolgaI Işık’a ilk kalp masajı sedyede yapıldı ve ardından da ambulansa koyuldu. Bu sırada sivil polis aracında sıkışan Cihan Türkmenoğlu’ da araçtan çıkarılarak ambulansa koyuldu. Ambulanslar kazada ağır yaralanan ve uzun süre kalp masajı yapılan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Muhammet Tolga Işık’ı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Araştırmaları ve uygulama hastanesine,  sivil polis memuru Cihan Türkmenoğlu’nu ise Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Korkunç kazada ağır yaralanan her iki sürücüde yapılan tüm müdahalelere rahmen kurtarılamadı. Kazanın ardından Çanakkale İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman olay yerine gelerek ekipleri sevk ve idare etti. Kazada yaralıların hastanelere sevk edilmesinin ardından Çanakkale Valisi İlhami Aktaş’ta kaza yârine gelerek kaza ve yaralıların durumu ile ilgili Çanakkale İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman’dan bilgiler aldı. Valisi  Aktaş ve İl Emniyet Müdürü Karaduman ardından sivil polis memuru Türkmenoğlu’nun  kaldırıldığı Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesi gelerek Türkmenoğlu’nun ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi. Kaza yerinde ise adeta hurdaya dönen otomobiller çekicilere konarak yoldan kaldırıldı. Kaza nedeni ile İzmir karayoluna dağılan araç parçaları, yağ ve benzin itfaiye ekipleri tarafından temizlendi. Kaza nedeni ile Çanakkale İzmir karayoluna geçişler Kepez yolu bağlantısı ile tekrar İzmir yoluna verildi. Araçların kaldırılması ve temizliğin yapılmasının ardından İzmir karayolu tekrar aç trafiğine açıldı.
 
ŞEHİT POLİS MEMURU MEMLEKETİNE UĞURLANDI
 İzmir karayolunda 4. Kilometresinde Shell benzin istasyonunun hemen ilerisinde, tek yönlü yola ters yönden giren Astsubay Kıdemli Başçavuş Muhammet Tolga Işık feci bir kazanın meydana gelmesine neden olmuş. Kazada hem Astsubay Kıdemli Başçavuş Muhammet Tolga Işık hem kendini öldürmüş hem de görevi başında bulunan Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlünde görev yapan sivil polis Cihan Türkmenoğlu’nun Şehit olmasına neden olmuşu. Şehit Polis Memuru Cihan Türkmenoğlu için Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü önünde eşi iki çocuğu yakınları ve mesai arkadaşları ile Çanakkale protokolünün katıldığı tören ile son yolculuğuna uğurlanacağı memleketi Balıkkesir’ in Edremit ilçesine uğurlandı.

ŞEHİT POLİS MEMURU SON YOLCULUĞU İÇİN MEMLEKETİ EDREMİT’E TÖREN İLE GÖNDERİLDİ
İzmir karayolu 4. Kilometresinde tek yönlü şeride ters yönden giren Astsubay Kıdemli Başçavuş Muhammet Tolga Işık’ın sebep olduğu korkunç kazada Görevi başında Şehit olan Sivil Polis Memuru Cihan Türkmenoğlu için Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Önünde Tören düzenlendi. Törene, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mehmet Cem Okyay, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı, Kıdemli Albay Tahsin Saruhan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Türkmenoğlu’nun mesai arkadaşları, siyasi parti temsilcileri ile Türkmenoğlu’nun eşi İlkay, kızı Rüya ve oğlu Hüseyin Ümit Türkmenoğlu katıldı. Kazada şehit olan Sivil Polis Cihan Türkmenoğlu’nun cenaze aracına konan naaşı Şahinler ve polis araçlarını çalan sirenleri arasında Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğüne önüne getirildi. Türkmenoğlu’nun naaşı İl Emniyet Müdürlüğü önünde hazırlanan masaya tören takımı tarafından getirildi. Bu sırada il emniyet müdürlüğü önünde duygusal anlar yaşanırken gözyaşları sel oldu. Tören saygı duruşu ile başladı.

KARADUMAN, ŞEHİT TÜRKMENOĞLU’NUN ARDINDAN DUYGUSAL BİR KONUŞMA YAPTI
Saygı duruşundan sonra  Şehit sivil polis memuru Cihan Türkmenoğlu’nunn Polis teşkilatındaki biyografisi okundu. Ardından İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman’ın yaptığı konuşmada “Dün akşam görev esnasında geçirmiş olduğu elim bir trafik kazasında yaralanan meslektaşımız polis memuru Cihan Türkmenoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılmış, bütün çabalara rağmen, kurtarılamayarak şehit olmuştur. Acımız çok büyük. Teşkilatımızın değerli bir üyesi olan meslektaşları ve arkadaşları tarafından çok sevilen polis memuruydu arkadaşımız. Bu yüzden törende bizi yalnız bırakmayan sizlere şükranlarımı arz ediyorum. Son yolculuğuna uğurladığımız kahraman şehidimiz, Çanakkale’nin huzur ve güvenliği için cansiperane şekilde çalışan bir arkadaşımızdı. Bizler için kutsal bir emanet olduğu geri de bıraktığı ailesine sabırlar diliyorum, onlar artık bize emanet. Bu büyük ailenin bir parçasıydı ve olmaya devam edecekler. Bu vatan için canını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Hepimizin başı sağ olsun. Aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesi başta olmak üzere; teşkilatımıza, milletimize başsağlığı ve sabırlar diliyorum” dedi.Yapılan konuşmanın ardından, Şehit Sivil Polis Memuru Cihan Türkmenoğlu için dualar okundu. Okunan duaların ardından şehit Türkmenoğlu, arkadaşlarının omuzlarında cenaze aracına kondu. Şehit Türkmenoğlu'nun eşi İlkay, kızı Rüya ve oğlu Hüseyi' in Ümit'in güçlükle ayakta durabildi. Cenaze töreni, Türkmenoğlu’nun na’şının baba ocağı Balıkesir’in Edremit ilçesine uğurlanmasıyla son buldu.
 
Bünyamin Nami Tonka
Hülya Öz