Balık av yasağı devam ettiği için tezgahlardaki çeşitlilik azalırken denizdeki müsilaj sorunu da balıkçıları mağdur etti. Balıkçı esnafı Cengiz Karagül, denizdeki kirlilik sonucu oluşan müsilajdan dolayı balık
çeşitliliğinde azalma olduğunu ifade etti.

Av yasağının 15 Nisan’da başlaması ile sadece amatör olta balıkçılarının denize çıkabildiği, özellikle Marmara Denizi’nin de aşırı kirli olduğu bu dönemde balıkçı tezgahlarında çeşitlilik ve bolluk azaldı. Av yasağı ve kıyı kesimlerindeki müsilajdan dolayı balık çeşitliliğinde ve miktarında azalma yaşandığı için fiyatlar da arttı.

Balık esnafı Cengiz Karagül,  av yasağı ile birlikte bir de müsilaj sorunu eklendiği ifade ederek balık fiyatlarının da bu sebeple yükseldiğini söyledi.
 
Balık esnafları av yasağının kalkmasıyla balık bolluğunun yeniden olacağını ümit ettiklerini paylaşarak müsilaj sorunu için bir an önce çözüm bulunmasını beklediklerini ifade ettiler.
 
EN ÇOK TALEP SARDALYEYE
Balık Hali’nde ise av yasağı ve kıyı kesimlerindeki müsilajdan dolayı balık çeşitliliğinde ve miktarında azalma yaşandığı için fiyatlar arttı. Esnaflar en çok talebin Sardalye balığına olduğunu söyledi. Balık Halindeki balık fiyatları ise şu şekilde: Sardalya 50 TL; Tekir 70 TL; Levrek 75 TL; Yeşil İstavrit 40-50 TL; Çipura 60-75 TL; Mezgit 80 TL; Sarıkanat 75 TL; Norveç Somon 110 TL; Torin 60 TL ve Melanur 35 TL’den satılıyor.
 
Damla Şener Okdaş