Av yasağının 15 Nisan’da başlaması ve Ramazan Ayının gelmesiyle tezgahtaki balıklar vatandaşlar tarafından ilgi görmedi.

Balık halinde önünde kuyruklar oluşan balık tezgahlarında Ramazan ayının gelmesiyle birlikte balığa rağbet azaldı. Av yasağı ile birlikte tezgâhlardaki balık bolluğu da azaldı. Balık esnafı her geçen hafta fiyatların arttığını belirtti. Nisan 15’de av yasağı gelmesiyle birlikte tezgahlarda en çok talep edilen balıklar sardalye, gümüş balığı ve izmarit oldu.

EN ÇOK TERCİH EDİLENLER SARDALYE, GÜMÜŞ, İZMARİT
Hamsi 40, Sardalye 40, , karagöz40, ,  Mezgit 90, çipura 55, karides 50, tekir 70, levrek 75,levre 55, kupa 30, kolyoz 35, somon 100, turna 65 liradan satılmaya başlandı. Tezgahlarda en çok talep edilen balıkların sardalye, gümüş balığı ve izmarit olduğu kaydedildi.

Balık esnafları bazı fiyatlar sabit kalırken bazı balık fiyatlarının da yükseldiğini söylediler. Av yasağının kalmasıyla balık bolluğunun yeniden olacağını ümit ettiklerini paylaşan esnaflar Korona virüs sürecinde ve Ramazan Ayı içerisinde balık satışlarının çok kötü olmadığını söylediler.

Doktorların korona virüs sürecinde balık tüketiminin önemine ilişkin yaptıkları açıklamaların satışları olumlu etkilediğini ifade eden esnaflar,  satışların Ramazan ayında, öncesine göre biraz azalma olduğunu kaydetti.

Muzaffer Cirtel