Pandemi sürecinde vatandaşlar vücut direncini korumak adına pazarda meyve alışverişi daha çok yapıldı. Özellikle meyve satışı yapılan tezgahlarda ilgi arttı.  Portakal kilosu 6 TL’den satılmaya başlandı.
Pandemi nedeniyle pazar yerlerinin 3 metre ara verilerek açılması pek çok pazarcının yerini değiştirdi. Pazara gelen vatandaşlarında sayısını düşürdü. Pazar esnafı pandemi den dolayı eski satışların olmadığını dile getirdi.

Pazarda meyve fiyatları ise yerli muz kilosu 13, yarım kilo çilek 8, armut kilosu 6, elma 2.50 TL olarak satışa çıktı. Pandeminin etkisinden korunmak adına vatandaşlar ağırlıklı olarak meyve almaya dikkat öncelik verdi.

Sebze fiyatları ise dolmalık biber kilosu 13, patlıcan kilosu 6, yeşil biber kilosu 9, kabak kilosu 5, salatalık 7, bakla kilosu 8, pırasa tanesi 5, taze soğan 2.50, soğan 3 kilo 10 TL, patates 3 kilo 10 TL, sarımsak kilosu 60 TL, limon kilosu 8 TL, lahana tanesi 5 TL, kereviz 5TL,  karnabahar tanesi 7, ıspanak kilosu 3 TL, havuç kilosu 3 TL olarak satıldı.

Pandemi den dolayı insanların pazara gelmekten korktuklarını dile getiren Pazar esnafı Ayşe Dul, “ Pandemiden dolayı satışlarımız etkilendi. Vatandaşlar pazara eskisi gibi gelmediklerin için biz de bir nebze etkilendik. Tabi bizde covid ten korkuyoruz. Ama çalışmamız gerekiyor. Az da olsa alışveriş yapan insanlar sayesinde para kazanıyoruz. Umarım bu pandemi bir gün biter de bizde eski satışlarımıza geri döneriz” dedi.

Damla Şener Okdaş