Denizlerde av yasağı 15 Nisan Perşembe günü başladı. Yasak kapsamında denizlerde trol ve gırgır ağları ile avcılık yapan balıkçılar için 1 Eylül'e kadar geçerli olacak. Yasağın başlaması, balık tezgahlarında ki fiyat artışı olarak yansıdı.

Salı pazarında ve balıkhane de balık fiyatları dikkat çekti. Pazarda sardalya kilosu 20 iken balıkhane de kilosu 30 TL, kalyos kilosu 20’yken balıkhanede kilosu 30 TL’ye satıldı. Pazar’da İstavrit 20 TL iken balıkhane de ise 60 TL, çupra 45 TL balıkhane de ise 55 TL, pazarda Karagöz kilosu 35 TL iken balık hane de ise 75 TL olarak satıldı.

Balıkhanede çalışan Erdem Sarıtaş, “Avlanma yasağı başladı. Bu sezon balık zaten azdı yasak olmasıyla beraber fiyatları da etkiledi. Denizde avlanma yasağın başlamadan sıkıntı çekilmeye başlandı. Bir aydır balık çeşitleri düşük geliyor. Şu anda balık çeşitleri bitik durumdadır” şeklinden konuştu.

Sardalya kilosu 30- 35 TL’den satılıyor
Avlanma yasağının fiyatları etkilediğini dile getiren Balıkçı Engin Tunç, “15 Nisandan sonra büyük teknelerin avlanma yasağı başladı. Troller ve gırgırlar 1 Eylül’e kadar avlanmayacaklar. Dolayısıyla oltacılar ve voltacıların tuttuğu balıkları satıyoruz. Sardalya tutan teknelerimiz daha başlamadı. Sardalya kilosu 30- 35 TL’den satılıyor. İzmarit, istavrit, karagöz, mırmır, levrek gibi balıklar daha çok satılıyor. İlerleyen zamanlarda sardalya tekneleri çıkınca fiyatlar düşecek” dedi.

Pazarda sardalya kilosu 20 TL
Pazarda balık satışı yapan Haydar Çelikel, “Pazarda satılan balıklar ile balıkhane de satılan balıklar arasında fiyat farklılığı gösteriyor. Vatandaşlar bütçesine göre istediği yerden balık alabiliyor. Et fiyatlarının giderek yükselmesi halkı tavuk ve balıketine yöneltti. Taze günlük balık satışımız devam etmektedir. Sardalyanın kilosu 20 TL, İstavrit 20, çupra 45 TL olarak satıldı” şeklinde konuştu. 

Damla Şener Okdaş