Salgın nedeniyle uygulanacak 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen yılbaşı alışverişi hız kesmedi. Çarşı caddesinde ve dükkânlarda yoğunluk yaşandı.

Koronavirüs sebebiyle çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Artan vakalar sonunda bakanlık yeni tedbirler yayınladı. Buna göre yılbaşında bulaş riskini azaltmak adına 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. Önceki yıllarda vatandaşlar büyük bir coşkuyla yeni yılı karşılamak için aralık ayı başından itibaren yılbaşı alışverişlerini yapmaya başlıyordu. Yılbaşına günler kala çarşı, pazar ağzına kadar doluyordu.  Bu yıl ise yılbaşı öncesi 31 Aralık saat 21.00’da başlayacak ve 4 Ocak Pazartesi günü saat 05.00’a kadar sürecek sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde vatandaşlar Çarşı caddesinde alışveriş yapmaya başladı.
Hafta sonu kısıtlamasının ardından pek çok vatandaş çarşı caddesine akın etti. Kısıtlama nedeniyle hafta sonu yapılamayan alışverişler haftaiçine kaldı. Geçtiğimiz yıllara kıyasla oldukça az olan çarşı Pazar talebi yine de geçtiğimiz aya göre esnafı sevindirdi.

HAREKETLİLİK OLDU
Tüm eğlence mekanları kapalı olunca yılbaşını evlerde geçirecek olan vatandaşlar özellikle hediyelik eşya, çerez ve atıştırmalık gibi ürünlere talep gösteriyor. Hediyelik eşya için çarşı içerisindeki bijuteri, çantacı ve giyim dükkanlarına ilgi gösterildi. Alışveriş yapan bir vatandaş, ‘’Yeni yılın sağlıklı geçmesini umut ediyoruz.  Ben de sevdiklerime hediye bakıyorum’’ dedi.  Vatandaşlar alışverişlerini yapıp ellerinde poşetler ile çarşı caddesinden ayrıldı.
Öte yandan çarşı esnafları,  yılbaşı öncesi işlerin hareketlenmesi konusunda umutlu olduğunu belirttiler. Çarşı caddesi esnafı, ‘’Hafta boyunca yılbaşına kadar yoğunluğun devam etmesini bekliyoruz. Geçen yıl ile kıyaslamak mümkün değil ama yine de bir hareketlilik olmaya başladı’’ dedi.
 
Hülya Öz