Koronavirüs nedeni ile 6 aydır kapalı olan okullar yüz yüze eğitim başladı. Vali İlhami Aktaş ve beraberindeki İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz ise okulun ilk gününde Mustafa Kemal İlkokulu ve 18 Mart İlkokulu’nu ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.  Uzun bir aradan sonra öğrencilerin okula gitmesi ise sevinçle karşılandı.

Koronavirüs nedeni ile 6 aydır kapalı olan okullarda pazartesi günü itibari ile yüz yüze eğitim başladı. Sabah saatlerinde onlarca anaokulu ve ilkokul öğrencisi yüz yüze eğitim için sınıflarına geldiler. Sınıf sayıları azaltılarak ve tüm hijyen koşullarının uygulandığı okulda öğrenciler eğitim almaya başladı. Bu kapsamda okulları ziyaret eden Vali İlhami Aktaş ve beraberindeki İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, ilk olarak Mustafa Kemal İlkokulu’nda öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. Vali İlhami Aktaş, Mustafa Kemal İlkokul Müdürü Mutlu Önder’den tüm sınıflarda öğrencilerimizin sağlığı için genel dezenfeksiyon ve temizlik işlemlerinin büyük bir özen ve hassasiyetle yapıldığı bilgisini aldı. Vali Aktaş, öğretmenlerle bir süre görüştükten sora minikleri sınıflarında ziyaret etti.

Ardından 18 Mart İlkokulu’nu ziyaret eden Vali İlhami Aktaş, okul müdürü Ferda Ayan’dan sınıfların sosyal mesafeye göre ayarlanması, dezenfektan ile maske tedariği, fiziki ve sosyal yeterlilikler ve 18 Mart İlkokulu hakkında bilgi aldı. Vali Aktaş, öğrencilere sağlıklı ve başarılı bir eğitim – öğretim yılı geçirmeleri temennisinde bulundu.

HAFTADA BİR GÜN OKULA GİDECEKLER
TRT EBA, EBA ve canlı dersler kullanılarak uzaktan eğitim yoluyla 31 Ağustos'ta başlatılmıştı. Yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle uzaktan yürütülen yeni eğitim öğretim döneminde yüz yüze eğitim, anasınıfı ve ilkokul 1'inci sınıflarda pazartesi itibariyle başladı. Okullar da yüz yüze eğitim, seyreltilmiş uygulamalarla anasınıfı ve ilkokul 1'inci sınıflarda haftada bir gün olacak şekilde yapılacak.
 
YÜZ YÜZE EĞİTİME KATILIM ZORUNLULUĞU BULUNMUYOR
Çanakkale’de bir çok anasınıfı ve ilkokul öğrencisi sınıflarda yerini aldı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu karara göre; ‘’Öğrencilerin yüz yüze eğitime katılması zorunlu tutulmayacak. Veli yazılı bir başvuruda bulunmaksızın kendi isteğiyle öğrencisinin uzaktan eğitime devamını sağlayabilecek. Okul yönetimlerinin 21-25 Eylül haftasında hangi gün olacağına öğretmenlerle birlikte karar vereceği uyum programı, okul öncesi eğitim kurumlarında 30'ar dakikalık 5 etkinlik saati olacak şekilde 1 gün, ilkokul 1'inci sınıflarda ise 30'ar dakikalık 5 ders saati ve aralarda 10'ar dakikalık teneffüsler olacak şekilde 1 gün üzerinden planlanacak.’’

OKULLARDA TEDBİRLER ALINDI
Bakanlık talimatlarına göre, okullar, yaşanabilecek salgın durumlarına karşı  hijyen ve enfeksiyonun önlemesi konusunda çok ciddi önlemler aldı.  Sınıflarda öğrenci sayısını azaltıldı. Öğrenciler kademeli ve seyreltilmiş olarak eğitime başladı. Teneffüs saatlerinde de öğrenciler arasındaki sosyal mesafenin korunması için nöbet görevi de dahil olmak üzere gerekli planlamalar gerçekleştirildi. Öğrencilere maske ve dezenfektan dağıtıldı.

Okul ziyaretleri kapsamında sınıfların sosyal mesafeye göre ayarlanması, dezenfektan, maske tedariği, fiziki ve sosyal yeterlilikler hususunda tüm detayları yerinde inceleyen Vali İlhami Aktaş, Koronavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve yayılma hızını kontrol altında tutmanın önemini vurguladı.

Arzu Baladur