Suriye’nin İdlib bölgesinde, görev esnasında rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olan Tuğgeneral Sezgin Erdoğan, dün düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar,  AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler de katıldı.
 
 
Suriye’nin İdlib bölgesinde dün görev sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu şehit olan Tuğgeneral Sezgin Erdoğan (51), memleketi Çanakkale'de son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Tuğgeneral Erdoğan'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, Esenler Mahallesi'nde annesi Esma Erdoğan'ın yaşadığı evin önünde helallik alınmasının ardından toprağa verilmek üzere şehitliğe getirildi.
 
Suriye'nin İdlib bölgesinde görev yaparken geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı hastanede şehit düşen Tuğgeneral Sezgin Erdoğan'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze aracıyla saat 16.30'da Esenler Mahallesi'nde annesi Esma Erdoğan'ın yaşadığı evin önüne getirildi. Şehidin cenazesi tekbirlerle karşılandı. Şehidin eşi Isparta Adliyesi'nde hakim olarak görev yapan Emine Erdoğan ve kızları Eylül ile Elif Naz Türk bayrağına sarılı naaşın başından uzun süre ayrılmadı. Anne ve iki kızı, sürekli tabuta dokunarak, gözyaşı döktü. Kızları Elif Naz ve Eylül, babalarına "Seni çok seviyoruz" diye seslendi. Şehidin annesi Esma Edoğan da cenaze aracının yanına gelerek oğlunun tabutuna bakıp gözyaşı döktü. Birbirlerine sarılarak, cenazenin başından ayrılmayan Erdoğan ailesine, yakınları ve askerler destek oldu. Helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi, törenle defnedilmek üzere Hastane Bayırı Şehitliği'ne getirildi.
 
ÜSTDÜZEY YÖNETİCİLER KATILDI
 
Şehitlikte düzenlenen askeri törene; Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar,  AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, 1'nci Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mehmet Cem Okyay, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Tahsin Saruhan, AK Parti Grup Başkanvekili Av. Bülent Turan, Şehit Erdoğan’ın ailesi ve akrabaları katıldı.
 
Burada kılınan cenaze namazının ardından Şehit Tuğgeneral Sezgin Erdoğan naaşına Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da omuz verdi. Cenaze defin işlemi sırasında saygı atışı yapıldı.
 
Cenaze töreni sonunda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, şehit eşi Emine Erdoğan ve kızları Elif Naz ile Eylül’e öperek Türk bayrağı teslim etti. Aile üyeleri de öperek Türk bayrağını teslim aldı.
 
Bünyamin Nami Tonka