Çanakkale Belediyesi tarafından üretici ve tüketiciyi buluşturmak adına Çanakkale Üretim ve Pazarlama Kooperatifi üretilen ürünlerin satıldığı Halkın Bakkalını açılan törenle hizmete başladı. Çanakkaleli vatandaşlar açılan bakkala yoğun ilgi gösterdi. Karakılçık buğdayından yapılan ekmek ve gezen tavuk yumurtası reyonları boşaldı.

Halkın Bakkalının açıldığı gün vatandaşlar içeri girmek için sosyal mesafeyi hiçe sayarak alışveriş yaptı. Kooperatif üyeleri tarafından yapılan ürünlere gün boyu ilgi gösterildi. Tezgahlarda satılan ürünler raflarda kalmadı. En çok atalık karakılçık tohumu ile yapılan 10 TL değerinde ki ekmek ve gezen tavuk yumurtası yok sattı.

Çanakkale Vali Yardımcısı Celil Ateşoğlu ve beraberindekiler Halkın Bakkalı çalışanlarından ürünler  hakkında bilgi aldı.
Çanakkale Üretim Ve Pazarlama Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Berkit konuşma gerçekleştirdi. Yaptığı konuşmada, “2019 yılının başında bazı sivil toplum örgütleriyle beraber üreticiden tüketiciye bir panel düzenlenmişti. O tarihten itibaren yoğun bir çalışmayla bizde buna bağlı olarak Çanakkale Sınırlı Sorunlu Üretim ve Pazarlama Kooperatifi kuruldu. Bu kooperatif aracılıyla önce tüketiciye bir dokunalım diyerek Halk Bahçesinde kendi yöremizin, Marmara Bölgesi’nin ve daha sonra Türkiye’de ki diğer kooperatiflerin ürünlerini tedarik ettik. Raflarımızda kooperatiflerimizin ürünleri var. Yetişemediğimiz bazı ürün çeşitlerinde ise bazı ürünlerde çalışma esnasında tanıştığımız kooperatiflerle takas yapma hayalimiz var. Asıl büyük hedefimiz ileriye doğru büyük şehirlerin açacağı alışveriş merkezlerine Çanakkale kenti bir tarım kenti Türkiye’de 40 üründe ilk 10’a giriyoruz. Bu ürünleri o büyük şehirlere aktararak, Çanakkale’de yaşayan üreticilerin gelir seviyelerin yükseltmek, bizim her zaman dediğimiz gibi üreticinin refah ve huzuru olmazsa tüketicinin işi çok zor diye düşünüyoruz. Tüketici hem sağlıklı hem de güvenilir ürünler elde edecek” diye konuştu.
Çanakkale Önemli Bir Tarım Kenti
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Halkın bakkalı sloganını seçimler sırasında ortaya atmıştık. Esasında kırsal kalkınma kavramını ilk defa vaatlerimizin içine almıştık. Tarımın önemi giderek artıyor. Halkın sağlıklı gıdaya ulaşması halkın bu nokrada ki hakkı olduğuna inanıyoruz. Bu düşünceyle hem üreticiyi koruma hem de halkın sağlıklı gıdaya ulaşa bilmesi için bu noktada çaba göstereceğimizi ifade etmiştik. Seçimlerden hemen sonra özellikle bizim arkadaşımız kooperatifleşme konusunda tecrübesi olan yıllarca kamu da çalışmış ve emek vermiş hatta mevcut kooperatiflere destek vermiş tecrübeli arkadaşlardan oluşan Çanakkale Sınırlı Sorunlu Üretim ve Pazarlama Kooperatifinin kuruluşu gerçekleştirilmiş. Arkadaşlar canla başla çalıştılar. Şuan geldiğimiz noktada ummalı sürecin sonunda Halkın Bakkalının açılış törenine gelmiş olduk. Tabi biz belediye olarak kooperatifi destekliyoruz ve desteklemek zorundayız. Bizde aynı zamanda tarımsal üretimle de önderlik etmeye çalışıyoruz. Üretimler Çanakkale Belediyesidir, ama bunun satışını kooperatifi tarafından yapılacak. İyi tarım sertifikası ile üretim yapan ilk belediye olacağız. Çanakkale yöresinin ürünlerini daha iyi değerlendirmek ve değerinde satılması için kooperatifçilik son derece önemli bunun için çabamızı sürdüreceğiz. Köydeki kadınlarımızı teşvik etmek adına bir takım projelerimiz var. Çanakkale önemli bir tarım kenti” dedi.
Muzaffer Cirtel