İçişleri Bakanlığı Vefa Destek Grupları ile tespit edilen 81 ilde 100 yaşını aşmış 5 bin 529 anne için “Anneler Günü” hediyesi olarak “Cennet Anneleri Hatıra Ormanı” kuruldu.

Gökçeada da ise Cennet Annesi seçilen Paraskevi Manya’ kendisi için dikilen fidanın sertifikasını Anafartalar Orman İşletme Müdürü Yücel Martin’in elinden aldı.
Orman genel Müdürlüğü ile işbirliği içinde 5 bin 529 anne için Sakarya ili Adapazarı İlçesi Karaman Mahallesinde 30 dönümlük bir alanda “Cennet Anneleri Hatıra Ormanı” oluşturdu. Belirlenen alana 5 bin 529 adet Karaçam fidanı dikerek her bir fidanı 100 yaşını aşmış annelerin adına sertifikalandırdı. Çanakkale’de yaşayan 26 kişi Cennet Anne için Vali Orhan Tavlı tarafından imzalanan sertifikalar Orman Bölge Müdürlükleri aracılığıyla Cennet Annelerine ulaştırıldı.

Anafartalar Orman İşletme Müdürlüğü sınırları Eceabat, Gelibolu ve Gökçeada içinde yaşayan 5 Cennet Annesinin sertifikalarını vermekte yeni oluşturulan Nisan Ayı içerisinde Anafartalar Orman İşletme Müdürü Yücel Martin tarafından verildi. Gökçeada’nın Cennet Annesi Paraskevi Manya’nın sertifikasını vermek için Gökçeada’ya gelen Anafartalar Orman İşletme Müdürü Yücel Martin beraberinde Gökçeada Orman İşletme Şefi Kerime Sezgin ve Zeytinliköy Muhtarı Efstratios Zuni ile birlikte Cennet Anneyi ziyaret etti. 101 yaşındaki Cennet Anneyi kendisi için dikilen fidanın sertifikasını sunan Anafartalar Orman İşletme Müdürü Yücel Martin aileye de bir ihtiyaçları olup olmadığını sorduktan sonra kurum ziyaretlerini yapmak için köyden ayrıldı.

Damla Şener Okdaş