Türkiye’deki işsizlik oranı, yüzde 10.2’ye ulaşarak iki ayın ardından yeniden çift haneli rakamlara yükselirken, bunu destekleyen en net fotoğraf ise Çanakkale’nin Bayramiç İlçesinden geldi. İşkur kanalıyla okullarda geçici olarak 9 ay süreyle çalıştırılacak 10 kişinin alımı için çok fazla sayıda başvuru yapıldığı gerekçesiyle kura çekimi Bayramiç Halk Eğitim Merkezi salonunda gerçekleştirildi.
Noter huzurunda gerçekleşen kura çekimine, iş başvurusu yapan 345 kadın da katılınca, salon tıklım tıklım doldu. Hatta, salon başvuranları almayınca dışarıda kalanlar oldu. Kura çekimini izlemeye bebeğiyle beraber gelen ev kadınları ise dikkat çekti. Salondakilerin gözü, dışarıdakilerin ise kulağı noter huzurunda yapılan çekilişte oldu.
Yaklaşık 10 dakika süren kura çekiminde şanslı 10 kadının yüzü gülerken, bu iş fırsatını da kaçıran kadınların yüzünde ise hüzün vardı. Kura çekimi sonucunda işe alınan 10 kadının, 9 ay süreyle İlçedeki okullarda hizmetli olarak görev yapacağı ve asgari ücret alacakları öğrenildi. 
 


Kaynak: Haber Merkezi