Çanakkale Boğazı’nda 2016-2017 su ürünleri avcılığının 1 Eylül itibariyle başlamasının ardından tezgahlarda yerini alan palamut 25 liradan satılıyordu. Kurban bayramı öncesi 25 liradan alıcı bulan palamut bayram sonrasında ise 15 lira düşerek tezgahlarda 10 liradan satılmaya başladı. Palamuttaki fiyat düşüşü hem satıcıların hem de vatandaşların yüzünü güldürdü.
 
20 yıldır balıkçılık yapan Volkan Kaşıkçı, “Şuanda palamut bolluğu yaşanıyor. Bayramdan önce 20 lira, 25 lira olan palamut şuanda 10 liraya kadar düştü. Bir tanesi birer kilo geliyor. Boy boy balıklarda var. 5 liradan, 3 tane 10 lirada tutun gramajına göre değişiyor. Şuanda bolluk yaşanıyor. Vatandaşın da talebi var. Fiyatlarda muhtemelen düşme olur. Bu balık akım balığı gelip geçici bir balık. Bizde inşallah düşmesini umut ediyoruz” dedi.
 
13 yıldır balıkçılık yapan İsmail Karakulak ise, “Palamut havaların normal ve balıklarımızın bol olması nedeniyle haliyle fiyatları etkiledi. Şuanda palamut 5 lira, 10 lira. 1 kiloluk palamut 10 lira. Bayramdan önce 25 liraydı. Yarın öbür gün fiyatlar düşecek. Yağmurları bekliyoruz. Yağmurlar olduğu gibi balık daha da bol olacak. Millet balığın yağlanması için yağmuru bekliyor. Talep var ama herkesin dipfrizinde et var. Alan iki yada 3 tane alıyor.  Dipfrizler boş olsa millet dolduracak” diye konuştu.
 


Kaynak: Haber Merkezi