Çanakkale genelinde birçok köyün yolu adeta delik deşik olmuş durumda. Köy muhtarlarının sorunu meclis üyelerine aktardığı, meclis üyelerinin de il özel idaresine konuyu taşımasına rağmen sorun çözümünde yavaş davranıldığı belirtiliyor.
 
Her dönem kış aylarından sonra yollarda bozulmalar oluyor. Kış soğu, kar ve beraberinde gelen yağışlı havaların etkisi ile yollarda çukurlar meydana geliyor. Çanakkale genelinde köy yollarının kardan temizlenmesi ve tuzlama çalışmalarının ardından yıpranma meydana geldi. Kış aylarının ardından yıpranan yollarda bakım onarım çalışması yapılmayınca çukurlar meydana geldi.

İl genelinde ve Çan ile Yenice arasındaki yol adeta köstebek yuvasına dönmüş durumda. Ulaşımın önünde engel oluşturan ve araçlara büyük zarar veren bu çukurların doldurulması ve yollara asfalt yapılması için köy muhtarları bu sorunu il genel meclis üyelerine bildirdiği öğrenildi. Muhtarlardan gelen sorunu il genel meclis üyelerinin de il özel idaresine bildirmesine rağmen kurumun çalışmalara başlamakta geciktiği öğrenildi.

LEVHA VAR ASFLAT YOK
Havalarının iyice ısındığı ve köylerin tarlalarına gittiği bu dönemde bozuk yolların halen onarılmamasına vatandaşlar tepki gösteriyor. Bozuk ve çakıla dönen yolda dikkat çeken bir diğer durum ise levha. “Bu yolun asfalt kaplaması ile özel idaresi tarafından yapılmıştır” yazılı levhanın konulduğu yol da adeta köstebek yuvası. Yol hem delik deşik hem de üzerinde asfalt bulunmuyor.  Köylüler, koronavirüsün etkili olduğu bu dönemde yollar fazla kullanılmadan asfaltlanması gerektiğini vurguladı.

Muzaffer Cirtel