CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık’ı ve yönetimini ziyaret etti. CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık Başkan Ural’a, mazbatayı alırken çekildiği fotoğraftan yapılmış plaket takdim etti.

Düzenlenen ziyarete CHP İl ve ilçe yönetim üyeleri ilgi gösterdi. Toplantı salonu dolup taştı. CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık ve CHP Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ural konuşmaların ardından birbirine sarılıp yaptıkları ziyaretten dolayı memnun olduklarını dile getirdi.
Yapılan ziyarette Yeni başkana mazbatayı alırken çekilen fotoğrafı ile plaket yaptıran CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, “Yeni yönetiminiz hayırlı olsun. 37. Kongre dönemini de tamamlayarak partimizde bize verilen görevi yapmaya başladık. Merkez ilçe yönetimi ve il yönetimi olarak partimizi aldığımız yerden daha iyi noktalara taşıyacağımıza inanıyoruz. Yeni dönem tecrübe ile enerji ile geleceğe yönelik umudumuzu daha da büyütüyoruz. Sizin şahsınızda tüm Cumhuriyet Halk Partisi il yönetimine de ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum“ diye konuştu.

Bu Bir Bayrak Yarışıydı
Hiç bir zaman hedeflerinden, ilkelerinden hiç ödün vermediklerini ifade eden Başkan Ural, “Bir bekleme süreci yaşadık. Ama sonuçta hakkımız olanı aldık. Çok güzel de bir başlık var hedef iktidar, iki gün önce Ankara’daydım. Ankara’da 37’nci kurultayımızın adı belirlenmişti. Adımız iktidar olarak geçiyor. Bu süreçleri epey zorlu aktardık. Ama bu süreçlerin başından beri olayları sizlerde biliyorsunuz. Süreçlerde ilk etapta merkez ilçe kongresinin tarihinin belirlenememesi, sonrasında tarihin belirlenmesi, Ankara’ya çağırılma olayı, o etaplar yürürken bizler diyen Çanakkale’de ki biz olmayı kabullenmiş arkadaşlarımız nasıl bir il kongresi yapalım ve nasıl bir aday arkadaşımızı belirleyerek iktidar yolunda ben diyenler değil biz diyenler olarak yürüyelim kararı verme doğrultusunda çalışmalar yapılıyordu. Bu bir bayrak yarışıydı. Bu bayrak yarışında bize bir etap vardı, etapta bayrağı taşınmak üzere taliptik. Bunu kısa sürede olsa ilkelerimizle, hedeflerimizle, Tüm il örgütümüze anlatmaya çalıştık. Burada tabi ki rakibimiz vardı. Onlarda bayrak yarışında bir dönem bayrağı ele alıp taşımak istediler. Bize göre avantajları da çoktu. Çünkü kendilerinin o anda il binanızla ilgili yaptıkları bir çözüm vardı. Yeni il binası kazandırmak gibi bir olaya kalkmışlar. Genel merkezimizin desteğini alarak, öyle bir yerin alınmasını sağlamışlar. Bunlar bizim toplumumuzda öne çıkan değerler Avantajlı durumda olduklarını hissetmeye başladık. Ama biz hiç bir zaman hedeflerimizden ilkelerimizden hiç ödün vermedik. Sonuna kadar mücadele ettik. Kongremiz sonrasında 4 oy farkı ile kazanmış olmamızın da onur ve gururunu hep taşıyacağız.  Seçimleri 4 oyla kazandık. 4 rakamı bizim için çok önemli.  Çanakkale’nin 4 Milletvekili var. Bizim hedefimiz 4 Milletvekilini de Çanakkale’ de Cumhuriyet Halk Partisine kazandırmak en büyük hedefimizdir. Bu süreçte özellikle merkez ilçedeki arkadaşlarımız çok hedef harcadılar. Doğrudan Demokrasi Hareketinin adayının çıkış noktası, merkez ilçe ile başlamıştır. Dolayısı ile merkez ilçede emek veren, mücadele eden tüm arkadaşlarıma Merkez İlçe Başkanı nezdinde hepsine çok çok teşekkür ediyorum” dedi.

Damla Şener Okdaş