Çanakkale İl Özel İdare tarafından yapımı süren yeni il emniyet binası inşaatı hız kesmeden devam ediyor. Çalışmalar hızla devam ederken güvenlik tedbiri olarak kapatılan yol tekrar trafiğe açıldı. Bina tamamlandığında İl Emniyet Müdürlüğü, teknolojik ve modern bir binada hizmetlerine devam edecek.

Yıllardır İnönü Caddesi üzerinde faaliyet gösteren İl Emniyet Müdürlüğü’nün hizmet binası, zaman içerisinde beklentiyi karşılayamaz oldu. Şehrin tam göbeğinde, kullanım alanının kısıtlı olması binanın işlevselliğini zaman içerisinde düşürdü. Konuyla ilgili hemen düğmeye basıldı ve yeni bir Emniyet Müdürlüğü binası için çalışmalara başlandı. 116 Jandarma karşısındaki boş alan İl Emniyet Müdürlüğü binası için tahsis edildi. Şehrin, Bursa tarafından giriş ve çıkış noktasında bulunan ve merkeze bağlı yolları ile ulaşımı bir hayli kolay olan noktada inşaat faaliyetleri başladı.

Bursa firması, Burtaş Mühendislik A.Ş tarafından sürdürülen ve bir hayli hızlı ilerleyen inşaatta kolonların yükseldiği ve katların yapımına hızlı bir şekilde devam edildi. İnşaatı gören vatandaşlar çalışmaların çok hızlı devam ettiğini dile getirerek 2023 yılında hizmete açılması bekleniyor.

15 bin metrekare yüzölçümlü Çanakkale Emniyet Müdürlüğü yeni binasının 7 katlı ve 111 araçlık otopark kapasitesi olacak. Hizmet binasında; ferah çalışma odaları, bodrum katında depoları,  şubelere ait arşivler  ve güvenlik kartlı geçiş kapıları, eğitim ve bilgi paylaşımı için akıllı sınıf, toplantı odaları, olağan üstü durumlarda durum yönetimi için Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü, 4. Katında İl Merkezi ve İlçelerin kamera sistemi görüntülerini görecek şekilde,  Kriz Merkezi toplantı salonu yer alacak.

Damla Şener Okdaş