AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Gebze’deki Bilişim Vadisi’nde tanıtılan yerli otomobille ilgili açıklamalarda bulundu. Turan, “Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde her alanda tarihi bir süreç yaşıyor. Yerli otomobil, 60 yıllık bir rüyaydı, gerçek oldu” dedi.

200 beygir güç ile 7,6 saniye, 400 beygir güç ile de 4,8 saniye altında 0-100 km/s hızlanabilecek olan Türkiye’nin ilk yerli otomobili, geçtiğimiz gün Gebze’deki Bilişim Vadisi’nde tanıtıldı. Heyecanla beklenen yerli otomobilin ilk modelinin SUV tipi ve yüzde yüz elektrikli olacağı açıklanırken, otomobilin üretiminin 5 modelde yılda 175 bin adet olacağı ifade edildi. 2022 yılında yollara çıkması beklenen ve evlerde, ofislerde ve yol üzerindeki istasyonlarda şarj edilebilecek olan yerli otomobil, şimdiden siyaset dünyasında da gündem oldu.

“HEYECANLIYIZ, GURURLUYUZ!”
 AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Grup Başkanvekili Bülent Turan da yerli otomobille ilgili konuştu. Turan, “Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde her alanda tarihi bir süreç yaşıyor. Yerli otomobil 60 yıllık bir hayaldi, bugün gerçeğe dönüşüyor. Tarih; Erdoğan’ın yanında olanları da, karşısında olanları da, yarı yolda bırakanları da kaydediyor. 60 yıllık rüya gerçek oldu. Mutluyuz, heyecanlıyız, gururluyuz” şeklinde konuştu. AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu da yerli otomobille ilgili “Milli projemiz olan Türkiye’nin otomobilinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yerli oto ülkemize ve milletimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

 
 


Kaynak: Haber Merkezi