Kirazlı’daki altın madeni süreci gibi Kanal İstanbul olayında da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yalnız bırakıldığı eleştirileri yükseliyor. Çanakkale ve Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan altın madeni arama çalışmalarını engellemek için hükümete karşı başlatılan eylemlerde AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan dışındakiler sesiz kalmakla eleştirilmişti. Aynı durum Kanal İstanbul’da da yaşanıyor. Bazı partililer, muhalefetin başlattığı kampanyalara karşı AK Parti teşkilatlarının sesiz kaldığını belirterek, “Aslında hiçbiri REİS' i umursamıyor...?” dedi.
 
Türkiye’nin son zamanlarda en fazla tartışılan konuların başında İstanbul’da yapılmak istenen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  ‘Çılgın Proje’ dediği Kanal İstanbul geliyor. Kanal İstanbul’a AK Parti ve MHP dışında tüm partiler karşı. Bunun için Türkiye genelinde büyük kampanyalar başlatıldı. Bu kampanyalar devam ederken, AK Parti teşkilatlarının sessiz kalması eleştiriliyor.
Aynı durum Kirazlı’daki altın madeni arama çalışmalarında yaşanmıştı. Aylarca Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelen marjinal gruplar başta Çanakkale olmak üzere Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacak altın madenine karşı eylemler yapılmıştı. Daha çok AK Parti’nin eleştirildiği eylemler sonunda maden firmasının ruhsatı imzalanmayınca 300 den fazla vatandaş işsiz kaldı. Bu süreçte de Türkiye genelinde muhalefet tarafından eylemler yapılırken AK Parti teşkilatlarının sessizliği tartışılmıştı. Grup Başkanvekili Turan’ın dışındakilerin sesiz kalması halen eleştiri konusu. Buna şimdi Kanal İstanbul olayı da eklendi. Bu konuda rahatsız olan bazı AK Partililer, teşkilatları suçladı. Muhalefet Çanakkale’de Kanal İstanbul için imza kampanyası başlatırken, AK Parti teşkilatlarında hiç ses çıkmadı. Bu durum yine AK Partilileri kızdırdı.
Bazı AK Partililer sosyal medya hesaplarında “AK Parti teşkilatları nerede?” başlığıyla eleştirileri şöyle sıraladı; “Biliyorsunuz, Özellikle KANAL İSTANBUL konusu Muhalif Kanadın Temsilcileri Tarafından Sosyal medya üzerinden İnanılmaz bir şekilde, İftiralar ve Bilgi kirliliği eşliğinde Delicesine İTİBARSIZLAŞTIRMA savaşına girmişler.
İşte bende Tam burada Sizlere şunu Sormak İstiyorum. Ak parti nin 900 den fazla ilçe teşkilatı var
400 den fazla Belde teşkilatı,  81 il başkanlığı, 5 binden fazla Meclis üyesi, 15 büyükşehir belediyesi
24 İl belediyesi, 536 tane ilçe belediyesi, 293 tane millet vekili, İl teşkilatlarında Yönetimler 50 şer kişi yani İl yönetimi , Kadın kolları ve Gençlik kolları 150 kişi 81 ilde 12.150 kişi yapar. 922 ilçe teşkilatı var İlçe teşkilatlarında Yönetimler 30 ar kişilik buda 82.890 kişi yapar. 23.912 belde var. 32.164 Mahalle var. 18.290 köy var. Çok uzatmak istemiyorum fakat şöyle belirteyim Bu durumda Ak Parti nin sadece TEŞKİLAT BÜNYESİNDE 160 binden fazla Aktif görevlisi var...
Diyelim ki Partilerin ve Belediyelerin Resmi Hesaplarını böyle konular için kullanmıyorlar ( bence saçma ) Bu 160 bin kişinin 60 bininin Sosyal medya hesabı yok diyelim... ( İmkansız ama diyelimki yok ) Hadi 50 binide beceremiyor diyelim. Geriye 50 bin kalıyor.
En azından kendileri paylaşım yapmayan bu 50 bin Partili AK PARTİNİN veya REİS in Sosyal medya hesaplarınıdamı paylaşamıyor...?  Herşeyi geçtim de 922 ilçe gençlik kolları yönetimleri var buda 27.660 genç yapar. REİS in sosyal medya paylaşımlarının ortalama Paylaşımları 2 yada 3 bin civarında... Kimse Kusura bakmasın ama... YAV İmamoğlu bile Sosyal Medya da REİS den daha çok beğeni ve Paylaşım Alıyorsa... cehape li teşkilatlar, belediye başkanları , milletvekilleri teşkilatları durmadan dinlenmeden sosyal medya da Hem REİSe saldırıyor hemde kendi adamlarına destek oluyorsa...
 
A ) Ak parti teşkilatları Sosyal medyayı umursamıyor...
B ) Teşkilat Mensupları Umursamıyor...
C ) Aslında hiçbiri #REİS' i umursamıyor...?
D ) paylaşmaya Korkuyorlar...
E ) Ak Parti Teşkilat Başkanlığı Teşkilatlarına Nüfuz Edemiyor...
F ) Nüfuz Etmek İstemiyor...
 
Daha çok şeyler söylerimde Hak etmeyen Büyüklerimiz ve arkadaşlarımız üstüne alınır diye söylemek istemiyorum.
Fakat şunu özellikle belirtmek istiyorum. Sosyal medya nın önemini kavramamız için İktidarı Kaybetmemiz Gerekmiyor...
 
Genel merkeze çağrımızdır.
Sosyal medya ile alakalı profosyonel ekipler kurun, bu ekipler Türkiye deki bütün teşkilatları gezsin seminerler versin. Teşkilat bünyesinde Aktif Olan herkesin kendi ad ve soyadları ile Hesapları olsun ,Bütün il ve ilçe teşkilatlarının MEDYA Başkanlıkları, bu hesapları kontrol etsin , Paylaşım yapmayan kişiler incelensin. Genelmerkez deki ekip ise bunların hepsini incelesin. öyleki , REİS in hesabından yapılan bir paylaşım 100 bin kere paylaşılmıyorsa, bu söylediğim son söz geçerlidir...
 
Kimse kusura bakmasın bu kadar büyük bir teşkilatımız var üstelik iktidardayız ama bunu yapamıyorsak...
Birileri NÜFUZ ETMEK İSTEMİYORDUR...”


Kaynak: Haber Merkezi