Ayvacık ilçesinde bir vatandaşın hem karakolun dışına hem de karakolun içinde 10 kadar polis tarafından dövülmesi ile ilgili güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı. Bir TV kanalında olayın haber konusu olmasının ardından Çanakkale Valiliği devreye girdi. Olaya karışan ve tutanakta imzası olan 11 polisin açığa alındığı belirtildi.
 
Olay, bu yıl 22 Mart’ta Ayvacık ilçesinde meydana geldi. Kimliği olmadığı için polisler tarafından gözaltına alınan ve emlakçılık yapan genç adam, karakolun önünde 10 kadar polis ve bekçinin önünde dövüldü. Sonra yaka paça karakolun içine taşındı. Şiddet nezarette de devam etti. Görüntülerde daha sonra pijamalı emniyet amiri nezarette giriyor. Genci tekmeleyip, hakaretler yağdırıyor. Dayak gece boyu devam ediyor. O gece kabusu yaşayan genç adam şikayetçi oldu. Ama bu görüntülerin silindiği öne sürüldü.

SKANDAL OLAYI ANLATTI
Görüntüler önceki gün Show TV’de yayınlanınca olay ortaya çıktı. O gece kabusu yaşayan adam olayı şöyle anlattı; “Kimlik göstermemi istiyorlar. Üzerimde cüzdanım olmadığından dolayı gösteremedim. Kendisini Ayvacık Emniyet Amiri olduğunu öğrendiğimiz pijamayla gelen kişi, ağza alınmayacak küfürler, hakaretler ve tehditlerle birlikte darp etmeye başladı. Nezarette de aynı şekilde tekrar beni darp etmeye başladı. Görüntülere nasıl ulaştım diye soracak olursanız, iş yerimin kapısının altından bırakmışlar.” Emlakçılık yapan genç adam, 9 ay önce yaşanan olay nedeniyle yeniden şikayetçi olacağını belirtti.

VALİLİK: MÜFETİŞLER ÇAĞRILDI
Görüntülerin TV’lerde yayınlanmaya başlanmasının ardından sosyal medyaya da taşındı. Skandal olayla ilgili birçok kişi tepki gösterdi. Olayın ardından Çanakkale Valiliği tarafından şu açıklama yapıldı; “21.12.2019 günü Show TV ana haber bülteninde yayımlanan ve ilimiz Ayvacık İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde, 22 Mart 2019 günü saat 01.30 sıralarında meydana gelen olay ile ilgili olarak, yapılan idari soruşturma neticesinde, 29.07.2019 tarihide olaya karışan Emniyet Personeli hakkında soruşturma izni verilmiştir.
Ayvacık Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan adli soruşturma süreci halen devam etmekte olup, konunun detaylı olarak incelemesi amacıyla müfettiş talebinde bulunulmuştur”
Alınan bilgiye göre; dayak olayına karışan ve o gece tutulan tutanakta ismi olan 11 polisin açığa alındığı öğrenildi.

Bünyamin Nami Tonka