Bayramiç Belediyesi, borçları nedeniyle peş peşe icralar geldi. Biriken borçları ödemek için Belediye Başkanı Mert Uygun ilginç bir adım atarak aracını satışa çıkardı. Bu olay kentin gündem maddesi olurken, araç satışından gelecek parayla borçların bir kısmı ödeneceği belirtildi.
 
Türkiye’de belediyeler adeta borç batağında. Yerel seçimlerin ardından belediyelerin borçları daha net ortaya çıktı. Özellikle başkan değişikliği olan belediyelerde, eski başkanların borçları çarşaf çarfaş belediyelere asıldı. Bu konu da üzün süre gündemde kaldı. Hemen hemen tüm partilerin olduğu belediyelerde borç mevcut. Bazı belediyeler ise artık batmış durumda.
 
Yanlış yönetim, rant, plansız harcama ve yatırım nedeniyle borçlar almış başını gitmiş. Borçları olanlar belediyelerden biri de Bayramiç Belediyesi.
 
Bayramiç Belediyesi’nin önceki dönem başkanlığını yapan Sadettin Arslan döneminden belediyeye yüklü bir borç kaldı. Yeni başkan da para olmadığı için bu borçları ödeyemeyince icralar peş peşe geldi. Belediye tarafından özel bir firmadan kiralanan iki yol süpürme ile bir çöp konteyneri için de ödenmesi gereken 1 milyon 406 bin 429 lira borç nedeniyle icralık oldu. Borçları ödemek için de başkan ilginç bir adım attı. Borç yükünü hafifletmek amacıyla Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, belediye meclisinden onay alarak makam aracını satışa çıkardı. Aracın satılması durumunda gelecek parayla borçların bir kısmı ödeneceği belirtildi.

Nazif Cemhan Şen