Çanakkale’nin dört bir yanında bulunan ve Ağı Dağı’ndan kaynağı gelen çeşmelerin bazılarının akmaması vatandaşların tepkisine neden oldu. Konuyla ilgili Ağı Dağı Kusça Kestane Memba Suyunu Çanakkale’ye Getirme ve Yaşatma Derneği tarafından yapılan açıklamada kesintinin bakım çalışması nedeniyle yapıldığı söylendi.
 
Ağı Dağı uyu yaklaşık 30 yıl önce şehir merkezine getirildi. 30 kilometre uzaktaki dağdan gönüllüler aracılığıyla kazma ve kürekler ile imece usulü kente getirildi. Getirilen su belli bölgelerde yaptırılan 27 çeşmeye bağlanıldı.  Yıllardır şehir merkezindeki vatandaşlar içme suyunu bu çeşmelerde karşılıyor. Kalitesi ve tadı güzel olduğu için vatandaşlar hazır sulardan ziyade bu suları tercih ediyor.  Eline bidonları alan vatandaşlar bu çeşmelere giderek doldurup evine getiriyor. Bazı vatandaşlar ise arabalarla bile su taşıyor. Kent için büyük önem taşıyan bu çeşmelerde geçtiğimiz gün yaşanan kesinti vatandaşların tepkisine neden oldu. Ağı Dağı Kusça Kestane Memba Suyunu Çanakkale’ye Getirme ve Yaşatma Derneği Başkanlığı tarafından çeşmelerde yaşanan kesintilerle ilgili açıklama yapıldı.
Yapılan açıklamada, “Merkezdeki ana depoların arıtma cihazı filtreleri valilik makamının yardımlarıyla yenilenmiş ve depoların kış temizliği yapılması nedeniyle 2-3 gün sular mecburen kesilmiştir” ifadelerine yer verildi.
 
Nazif Cemhan Şen