Kemalpaşa Mahallesi İnönü Caddesinde yeni açılan ‘Food Cafe Tost Kafe Dünyası’ birbirinden farklı lezzetli tostlarıyla hizmet vermeye başladı. Aile işletmesi olarak açılan Özkan ve Nurdan Ak tarafından Çanakkale’de tostu farklı soslar ve içeriklerle buluşturmaya geldiler.
 
Kaşarlı tost, sucuklu tost, salam kaşarlı tost, pastırmalı tost, zeytinli peynirli kekikli tost ve birbirinden farklı tost çeşitleri ile fiyatları 7 ile 18 TL arasında değişiyor.
Çanakkale’de farklı tostları vatandaşlara buluşturmak için heyecan içinde olduğunu dile getiren Özkan Ak, “Çanakkale merkezde bir kafe açalım dedik ama kafeyi açarken öncelikle burada ki halkın esnafın neye ihtiyacı var diye düşündük. Gördük ki sandviçlere, köftelere, tavuğa ve değişik tarzda tostlara ihtiyacı var. Değişik tatlar tattıralım hem insanlara değişik bir konsept yapalım. Burada olmayan bir konsept yapalım düşüncesiyle kafe açmaya karar vermeye geldik. Özellikle biz tost olarak düşündük. Sandviç ekmeği ve bazlama ekmeği kullanıyoruz. Bazlamanın içerisinde de aslında pizza temalı içinde ki malzemelerle mısır, pastırma, kavurması, salamı değişik tarzda bir tost yapalım dedik. Gerçekten de güzel bir talep aldı. Özellikle zeytinli peynirli kekikli tostlar yapıyoruz. Hazır köfte kullanmıyoruz. Ev yapımı köfte kullanıyoruz” dedi.
Damla Şener Okdaş