Esenler mahallesinde yer alan Hastane Bayırı Şehitliği’nde restorasyon çalışmaları sona erdi. Ocak ayında restorasyon çalışması başlayan şehitlikte mimariye uygun olarak taştan ve ahşaptan bir bina yapıldı. Ancak 10 Kasım Pazar günü açılacağı iddia edilen şehitlik daha ziyaretçilere açılmadı. Yapılan çalışmaların sona gelindiği, eksiklerin giderildiği proje bitmesine rağmen şehitliğin kapıları kapalı olarak kaldı.

Hastane Bayırı Şehitliği içinde yönetmelik gereği anı defteri için anı odası yapım kararı alındı. Şehitlik Yönetmeliği gereğince Çanakkale Valiliği İl Özel İdaresi tarafından restorasyon çalışmaları sona erdi. Hastane Bayırı Şehitliği, 130 metre kare yapılacak olan anı odası çalışmaları, temsili mezarlar yapıldı.
Çanakkale Savaşlarında yaralı askerlerin bakımı ve tedavisi için kurulan hastaneden dolayı ismini alan Hastane Bayırı Şehitliği, çimlendirme işlemleri tamamlandı. Taştan ve ahşaptan yapılan anı odası bitirildi. Işıklandırmalar yapıldı.
Alınan bilgiye göre İl Özel İdaresi yetkilileri Vali Orhan Tavlı ile görüştükten sonra açılışına ne zaman olacağına karar verecekleri iddia edildi.

Damla Şener Okdaş