Ticaret Bakanlığı tarafından bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilen Türkiye Kooperatifler Fuarı'na Çanakkale ve Gökçeada’yı temsilen Gökçeada Kadın Emeği Tarımsal Kalkınma Kooperatifi katıldı. Düzenlenen fuar 5-8 Aralık tarihleri arasında ziyaretçileri ağırlayacak.
 
Gökçeada’yı temsilen Gökçeada Kadın Emeği Tarımsal Kalkınma Kooperatifi yaptıkları Zeytinyağı, incir reçeli, karadut ve gelincik reçeli, lavanta yağı, ada çayı yağı, çeşitli erişteler ve adada üretilen sabunlar, takılar yer aldı.
 
Açtıkları stant hakkında bilgi veren Gökçeada Kadın Emeği Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hatice Bozkurt, “Türkiye çapında ki bütün kooperatiflerin bir arada bulunduğu Türkiye Kooperatifler Fuarı'ndayız. Geçen sene Kasım ayında müracaat ettim. Ticaret Bakanlığı’nın Ankara’da düzenlediği tüm kooperatifleri kapsayan bir fuara katıldık. Biz bu fuarda Gökçeada’da ki kadınların yaptığı ürünleri getirdik. Zeytinyağı, incir reçeli, karadut ve gelincik reçeli, lavanta yağı, ada çayı yağı, çeşitli erişteler ve adada üretilen sabunlar, takılar yer aldı. Cumartesi ve pazar günü ise Geleneksel Tokat Ahşap Basması yapan Emel Ardahanlı tarafından canlı performans yapılacak. Gökçeada Belediyesi tarafından ulaşımımız sağlandı” dedi.
 
Damla Şener Okdaş