AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Merkez İlçe Başkanlığında düzenlenen değerlendirme toplantısına katıldı. Toplantıda Yönetim Kurulu ile bir araya gelen Turan, Türkiye gündemini değerlendirdi. Turan "Türkiye çok farklı süreçlerden geçiyor. 15 Temmuz gecesi hepimizin ibret ile izlediğimiz darbe oldu.  Ama geri dönüp baktığımızda şehitlerimize Allah rahmet etsin demek ile beraber, çok büyük bir gurur tablosunu yaşadık. Dünyanın çeşitli yerlerinde, demokrasi tabularını yıkmış olduk. Zamanında Çin'de bir adam komünizm devrimine karşı elini kaldırdığında tankın önünde, 30-40 sene bunu konuştu dünya 'aman ne büyük iş ne büyük kahramanlık' diye. O, Çin komünizmin devrilmesinde bir adamın el kaldırması,  bizde bir günde yüzlerce örneği oldu.  Bir sürü genç, yaşlı, çocuk sokağa çıkıp destan yazdı.  Bir günde çıkan tablo, aslında tüm demokratik rejimlere bir örnekti.  Bu konuda kimin emeği varsa teşekkür ediyorum" dedi.
 
“Herkes Elini Taşın Altına Koyacak”
Bu sürecin atlatılabilmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyleyen Turan "Siyasi partiler ile beraber Bizim Sivil Toplum Kuruluşlarımız da adım attılar.  Ki eğer bu ülkede, 15 Temmuz başarılı olsaydı, sadece siyasi bedel değil, ekonomik bedel de ödeyecektik.  Sadece siyasi çalışanlar cezalandırılacak işkence yapılacak değil, ekonomik olarak da çok büyük bir kriz yaşanacaktı.  Belki de bu işlem sonucunda Türkiye'nin işgali kolay hale gelecekti.  o gün, bunun bedelini hep beraber ödedik. Şimdi de gurur duyuyoruz.  Bundan sonraki işimiz bu süreci geride bırakıp, Paralel ile olan kavgada, çalışmada çok sert, çok net, kararlı ve adil adım atmak olması lazım. İkincisi olarak da ekonomik büyümeyi sağlamamız lazım. Türkiye’nin artık, 2023 hedefine daha sert ve emin adımlar ile ilerlemesi lazım.  Ekonomik kalkınma olmadan siyasi gücümüz çok zayıf kalacaktır.  o yüzden bu son yasalar, torba yasası, varlık yasası ile Türkiye’nin uluslararasında dikkat çekecek çalışmalardır.  Çünkü 15 Temmuzun bedelini bu adamlar ikinci raunt’ta ekonomik olarak gütmeye çalışacaklar. Buna izin vermememiz lazım. 15 Temmuzda derdimiz ne ise yeniş dönemde de ekonomik yatırımlarımızın faaliyetlerimizin, yatırımlarımızın karşılık bulması lazım. Onun için hepimize büyük görevler düşüyor.  Valimizden STK'larımıza kadar, Kaymakamımızdan muhtarlarımıza kadar, iş adamlarına kadar herkes elini taşın altına koyacak. Çünkü çok büyük bir sorun ile karşı karşıyayız” dedi.
 
“FETÖ Türkiye'ye Sokulan Bir Truva Atı”
Turan, “Dış güçler tarafından Türkiye'ye sokulan Truva Atı misali FETÖ Terör örgütünü hep birlikte temizleyeceklerini Çanakkale'nin meşhur simgelerinden biri de Truva'dır biliyorsunuz.  Aynen Truva atı mantığı ile uluslararası güçlerin Türkiye'nin içine soktuğu FETÖ adlı Truva atının bu ülkeye bir bedeli oldu.  Biz de bu Truva Atını atmak görevine sahibiz. O yüzden Birimiz Hepimiz için, hepimiz birimiz için mantığı ile bu adımları atacağız ve göreceksiniz ki attığımız adımlar ile Türkiye'yi daha güçlü bir hale getireceğiz.  Geçmiş dönemde bir Anayasa kitapçığı fırlatıldı diye çıkan ekonomik krizler, bugün çok büyük bir darbe olmasına rağmen bir günde 200'e yakın şehit vermemize rağmen olağan üstü bir ekonomik sıkıntı yaşanmadı”
 
 


Kaynak: İHA