Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ‘Sakız ağaçlarının deneme dikimleri ve bilgilendirme konferansı’ düzenlendi. Proje kapsamında konferansa katılmak için Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ Gökçeada’ya geldi.
Konferans için gelen ekip önce Gökçeada’da yapımı devam eden mezbahane ziyaret etti. Ardından Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Gökçeada Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu “Sakız Ağacı” dikimi için araziye geldi. Dikimi yapılacak 60 ağaç fidanı dikildi.
Fidan dikiminin ardından düzenlenen konferans verildi. Düzenlenen konferans saygı duruşunda bulunuldu ve Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ açılış konuşması yaptı. Açılış konuşmasında konuşan Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, “Sizlere burada çok değerli uzman arkadaşlarımız özellikle tıbbı aromatik bitkiler ile ilgili üretimi, yetiştirilmesi ve ya bakımı ile ilgili bir takım bilgiler verecekler. Zaten bizim amaçlarımızdan bir tanesi de Bozcada ve Gökçeada’da bir takım faaliyetlerde bulunan üreticilerimizin gelirlerini biraz daha arttırmak ve onlara ek gelir kapsı açmak amacıyla bir sürü proje var. Gökçeada ilçemiz 9 köy 1’de ilçe merkezi olmak üzere toplam 10 yerleşim biriminden oluşuyor. Yaklaşık toplam 10 bine yakın bir nüfusa sahiptir. Yine alan olarak baktığımızda 287 ‘in dekarlık bir alana sahip bir ilçe ve Türkiye’nin en büyük adasıdır. Tarımsal faaliyet yaptığımız alan içerisinde en fazla zeytincilik alanımız var. Gökçeada’da bu işe gönül vermiş çiftçilerimizin gelir düzeyini arttırmak, ek bir gelir elde etmenin hesabını yapıyoruz. İlçemizde 562 tarımsal işletme var. Hayvancılıkta ise 57 hayvan işletmemiz var” dedi.
Damla Şener Okdaş