Komisyon tarafından  ‘ulusal bütünleşme duygusu sebebiyle’ iptal edilen ‘Su ve Vicdan Mitingi’ bazı radikal gruplar tarafından gereksiz bulundu. Mitingin planladığı gün,  İzmir, İstanbul gibi çeşitli illerden gelen bir grup protestocu, ulusal birlik çağrısına kulak asmadı, İskele Meydanı’nda toplandı.
Birlik bütünlüğe ihtiyacımız olduğu, askerin ve sivil vatandaşların, sınır ötesinde şehit olduğu Barış Pınarı harekâtının dördüncü gününde gerçekleştirilen mitingde çok sayıda polis ve bir adet toma hazır bekledi.
Kirazlı-Balaban mevkiinde gerçekleştirilecek olan maden faaliyetlerini protesto eden  ‘Su ve Vicdan Komisyonu’ 12 Ekim 2019'da yapılması planlanan Su ve Vicdan mitingini, Türkiye'nin Suriye'de başlattığı ‘Barış Pınar Harekâtı’ nedeniyle, ulusal bütünleşme duygusu adına iptal ettiğini açıklamıştı.

MİTİNG HAREKATIN BİTİMİNDE YAPILACAKTI
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise basın toplantısı düzenleyerek, iptal olan miting hakkında açıklamalarda bulunmuş,  “Türk Silahlı Kuvvetlerimiz özellikle terör örgütlerinin konuşlandığı bölgelere dört yerden giriş yaptı. Böylelikle askerlerimiz yabancı bir toprağa ayak basmış oldu. Bu çok riskli ve önemli bir harekât. Askerlerimizi Allah korusun diyoruz. İnşallah burunları dahi kanamadan ülke sınırlarına dönerler. Biz de, bu sebeple 12 Ekim’de düzenlenecek mitingimizi ileri bir tarihe erteledik. Suriye’deki bu harekatın durumuna göre elbette ki bu mitingimizi yapacağız” ifadelerini kullanmıştı.
Bazı radikal gruplar tarafından ise sosyal medyadan yapılan açıklamalarda mitingin iptal edilmesinin gereksiz olduğu belirtildi. Geçtiğimiz Cumartesi günü ise İskele Meydanı’nda bir grup protestocu tarafından iptal edilen miting gerçekleştirildi. Çevre illerden de katılımın olduğu basın açıklamasını çok sayıda polis ve bir adet toma hazır bekledi. Su ve Vicdan Komisyonu tarafından ‘ulusal bütünleşme duygusu sebebiyle’ iptal edilen mitingi gerçekleştiren protestocular kim?
 ‘Barış Pınarı Harekatı’ kapsamında sınır ötesinde savaşan ve şehit olan birçok kişinin olduğu bu dönemde, protestocular tarafından gerçekleştirilen bu mitingler ulusal bütünleşme duygusuna zarar veriyor. Birlik ve beraberlik içerisinde duracağımız bu dönemlerde bu tarz eylemler bu bütünlüğe zarar veriyor. 

Nazif Cemhan Şen