Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Çanakkale Şubesi Başkanı Gülşen Uz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı Necdet Erdinç ve gazi ve şehit aileleri katıldı. TCG Karabiga gemisi personeli şehit ve gazi yakınlarına yemek verildi.
Düzenlenen yemek sonrası konuşan Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Çanakkale Şubesi Başkanı Gülşen Uz, “27 Eylül Preveze Deniz Zaferi’nin yıl dönümü olması nedeniyle bugün TCG Karabiga gemisi misafir etti. Komutanlarımızla birlikte bir öğren yemeği yedik. Komutanlarımıza teşekkür ediyoruz. Gemide olmaktan dolayı çok mutlu oldum. Biz şehit ve gazilerimize önem vermeleri bizler çok mutlu etti. Herkese çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
İÇİNDE Kİ ASKERLERDE EVLATLARIMIZDIR
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı Necdet Erdinç, “Onlarda bir asker biliyorsunuz, Çanakkale boğaz kısmı olduğu için onlar bizim misafirimiz değil bizim ev sahiplerimizdir. Sağ olsunlar onlar geldiği zaman biz onlara hoş geldiniz anlamımda gidiyoruz. Buğun Karabiga yarın başkası var. Onların hepsi bizim gemilerimiz içinde ki askerlerde evlatlarımızdır. Bugün gemide sohbet ettik ve beraber yemek yedik” dedi.

Damla Şener Okdaş