Gökçeada Burhanettin Kurt Anaokulu veli toplantısı bu kez alışılmışın dışında görüntülere sahne oldu. Çocuklarını Burhanettin Kurt Anaokuluna kaydettiren anne babalar veli toplantısı için davet edildikleri okula giderken yaşayacakları eğlenceli saatleri hiç akıllarına bile getirmemişlerdi.
Toplantı saatinin gelmesi ile birlikte ortaya çıkan Okul Müdiresi Duygu Tohumcu tüm velileri sınıflardan salona davet ederek “Haydi oyun oynayalım ” dediğinde veliler şaşkınlıkla birbirlerine baka baka oynanan oyunlara katıldılar. Dakikalar ilerledikçe kendilerini oyunlara kaptıran veliler çocukluklarını yeniden yaşadılar.
Bir saate yakın oynanan oyun sonrasında veliler öğretmenler eşliğinde sınıflara davet edildiler. Her sınıf öğretmeni öğrencilerinin velileri ile sezon içinde yapacaklarını konuşurken Okul Müdiresi Duygu Tohumcu tek tek sınıfları gezerek oyun oynamanın tüm insanlarda ama özellikle çocuklarda en iyi öğrenme modellerinden biri olduğunu ve bu nedenle toplantı öncesi oyun oynayarak bu konuya dikkat çekmek için toplantı öncesi oyun oynadıklarını anlattı.
Bünyamin Nami Tonka